eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

''Γέμισε με σκουπίδια η Ερμιόνη αλλά και όλη η Ερμιονίδα''.

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:
"Βρωμιά και δυσοσμία στις γειτονιές, στα σοκάκια και στο λιμάνι της Ερμιόνης. 
Ανησυχία για την δημόσια υγεία απο τους δημότες. "
ρεπορταζ-φωτο:eikonoskopionews
Εικόνες σαν και αυτές που σας παραθέτουμε παρακάτω κυριαρχούν παντού στην Ερμιόνη. Κάδοι που έχουν ξεχειλίσει απο τα σκουπίδια, σακούλες γύρω απο τους κάδους, χύμα σκουπίδια πεταμένα πέριξ αυτών, και κάτοικοι να φυλάνε....."σκοπιά" στις γειτονιές της Ερμιόνης προκειμένου να μην ριχτούν άλλες σακούλες απορριμμάτων στους ήδη γεμάτους κάδους. Μάλιστα σε μια γειτονιά έχουν κατασκευάσει(γνωστοί-άγνωστοι) αυτοσχέδιο...χαρτόνι οδηγιών με το οποίο προτρέπουν τους συνδημότες τους να κρατήσουν τα σκουπίδια στο σπίτι τους ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση!  
Η ίδια εικόνα κυριαρχεί και......
...... στο λιμάνι της Ερμιόνης. Εύλογα οι πολίτες ανησυχούν για την δημόσια υγεία αφού η έντονη δυσοσμία απο τα σκουπίδια  προκαλεί την δυσφορία του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας ενώ η δυσφήμηση για την περιοχή είναι αναπόφευκτη μια και η τουριστική σαιζόν είναι σε εξέλιξη.

Nα σημειώσουμε ότι όλα ξεκίνησαν έπειτα απο τις παρατυπίες(δηλαδή τα χύμα σκουπίδια ενώ η άδεια που είχει δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες αφορά μόνο την λειτουργία του δεματοποιητή) της Δημοτικής αρχής μέσα στον χώρο του δεματοποιητή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Κρανιδίου η ομάδα πολιτών "Διδύμων-Φούρνων"  λόγω της κατάστασης  που επικρατεί στον δεματοποιητή και στην θέση "ΣΤΑΥΡΟΣ" της τοπικής κοινότητας Διδύμων και η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. ακολούθως οι μηνυτές πήγαν στην κα. Εισαγγελέα στο Ναύπλιο για να την ενημερώσουν για το περιεχόμενο της μήνυσης. Κατόπιν δόθηκε εντολή στον Δ/ντη του Α.Τ. Κρανιδίου να μεταβούν περιπολικά στον "ΣΤΑΥΡΟ" και αν διαπίστωναν την εναπόθεση απορριμμάτων στον χώρο να προχωρούσαν σε συλλήψεις. Κάτι που όντως συνέβη μια και την Τρίτη (21 Αυγούστου) συνελήφθη ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου ο οποίος κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.


Πλέον μετά και απο αυτές τις εξελίξεις στον (κορεσμένο) πια χώρο του δεματοποιητή που μετατράπηκε σε ανοιχτή χωματερή είναι εμφανές ότι το θέμα τις διαχείρισης των απορριμμάτων έχει εξελιχθεί σε δυσεπίλυτο γρίφο όντας το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Οι παραιτήσεις του συνόλου της δημοτικής ηγεσίας πέραν της (όποιας) επικοινωνιακής σκοπιμότητας αποδείχτηκαν ότι δεν συνέβαλαν στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Είναι πια αποδεδειγμένο! Ότι σε επικοινωνιακές πομφόλυγες καταφεύγει όποιος δεν έχει προτάσεις και λύσεις. Η δημοτική ηγεσία αν έχει σχέδιο (για τα απορρίμματα) γιατί δεν το εφαρμόζει; Πως παρέλαβε τον δεματοποιητή πριν 1.5 χρόνο και ποια είναι η σημερινή του εικόνα; Στην Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη φταίνε άλλοι για τα πολιτικά πεπραγμένα της  απο 1/1/2011 που ανέλαβε την διοίκηση του νεοσύστατου δήμου στο συγκεκριμένο θέμα των απορριμμάτων ; Στην Πύλο (που έχει πολύ περισσότερο πληθυσμό) γιατί λειτουργεί ο δεματοποιητής και στην Ερμιονίδα όχι; Τι δείχνει η σύγκριση της εικόνας των δεματοποιητών Ερμιονίδας και Πύλου; 
Στην κοινωνία αυτό που μετράει είναι η πράξη και οι ρεαλιστικές-υλοποιήσιμες προτάσεις που οδηγούν σε λύσεις. Όποιος αρκείται σε πολιτικές θεωρίες, σε ωραία λόγια, και αγωνίζεται....φεύγοντας (παραιτούμενος) στο τέλος έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική πραγματικότητα και βγάζει ανακοινώσεις με τις οποίες καλεί τους πολίτες να κρατάνε τα σκουπίδια στα σπίτια τους. 
Άραγε αυτή την εξέλιξη είχαν κατα νου στην δημοτική ηγεσία του δήμου Ερμιονίδας όταν έλεγαν πως δικαιώθηκαν οι θέσεις τους για τα σκουπίδια;
eikonoskopionews