eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου», «Δημόσια ,δωρεάν υγεία για όλον τον λαό».

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
Αυτά ήταν τα βασικά συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν
οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ, οι αγρότες της ΠΑΣΥ, οι επαγγελματοβιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου σήμερα Τετάρτη 1-8-12.
Από νωρίς το πρωί.....

........
οι εργαζόμενοι με τα πανώ τους παρατάχθηκαν, τόσο στην είσοδο του Νοσοκομείου, όσο και μπροστά στην γραμματεία, απαιτώντας οι εισερχόμενοι ασθενείς, να μην  πληρώνουν το χαράτσι των 5 € που έχει επιβληθεί τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα με σχετικές ανακοινώσεις καλούσαν τον κόσμο να παλέψει για να αποτραπεί το διαφαινόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου, αφού κάτι τέτοιο θα είχε ολέθριες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, ενώ ανάλογες θα είναι και οι συνέπειες για τους εργαζόμενούς του, των οποίων απειλείται η δουλειά.
         «Η κυβέρνηση- τόνισε η Κατερίνα Μαρίνη, στέλεχος του ΠΑΜΕ Αργολίδας- έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα κλείσει πανελλαδικά 661 τμήματα και κλινικές στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη αποφάσισε, πρόσθετες περικοπές για την υγεία, ύψους 600 εκατ. €. Από τα πρώτα νοσοκομεία που θα πληγούν, είναι αυτό του Ναυπλίου. Εμείς μπαίνουμε πάλι μπροστά στον αγώνα, όχι μόνο να μην κλείσει το νοσοκομείο, αλλά να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή κλινική , καμμία δημόσια μονάδα υγείας. Αντίθετα παλεύουμε για την αναβάθμισή τους. Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης –επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας.    Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα. Επόμενη κίνησή μας είναι η συγκέντρωση που οργανώνουμε την Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 8 30΄ το βράδυ στην «11η» στο Ναύπλιο, με  σύνθημα : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ».
       «Το ιστορικό Νοσοκομείο του Ναυπλίου- τονίζει ο Γρηγόρης Τρίγκας, εργαζόμενος του Νοσοκομείου- κινδυνεύει με κλείσιμο. Εμείς οι εργαζόμενοι, κινητοποιηθήκαμε άμεσα για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης και καλούμε όλο τον λαό της περιοχής ν’ αντιδράσει άμεσα. Την Δευτέρα, στην συγκέντρωση του Ναυπλίου, καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, έτσι ώστε όλοι μαζί να απαιτήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»