eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

''Επιστολή στο Εικονοσκόπιο απο την Εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Του Δήμου Ερμιονίδας και μια τυπική ανακοίνωση απο το Εικονοσκόπιο''

Επιστολή στο Εικονοσκόπιο απο την Εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Του Δήμου Ερμιονίδας για την δημοσίευση εδώ

Πρός κ.Θωμα Σκούρτη
Διευθυντή του Εικονοσκοπίου.
Κύριε Διευθυντά,
Διαβάσαμε με έκπληξη σε ανυπόγραφο άρθρο   περι ανετοιμότητας των εθελοντών του Δήμου Ερμιονίδας στην πολυ σοβαρή πυρκαγιά στην Ανατολική Ερμιονίδα και συσχέτιση μας με πιθανές αστοχίες σε ένα αυτοκίνητο του Δήμου.
Πρός ενημέρωση σας σας αναφερουμε ότι την ημέρα της πυρκαγιάς και ώρα περίπου 14:00  επικοινωνήσαμε με τον Δήμο και αναφεραμε την ύπαρξη πυρκαγιάς στην Δυτική Τροιζηνίας .Η ομάδα λόγω της καταστασης 4 ήταν έτσι και αλλιώς σε πλήρης ετοιμότητα...
... με τα 2 προσωπικά αυτοκίνητα μελών της (τα οποία πάντα έχουν ρεζέρβα)
στα οποία μεταφέρονται τα 2 πυροσβεστικά συστήματα 750 + 1000 λίτρων  με 150 μέτρα σωλήνες το καθένα και ειδικό εξοπλισμο ,μάσκες κλπ.
Παράλληλα συγκροτήθηκε ομάδα με 6 άτομα ώστε να είναι έτοιμη να μεταβεί στο χώρο της πυρκαγιάς παρόλο η φωτια ήταν έξω απο τον Δήμο μας ..
Στις 14:30 σε νέα επικοινωνία   πήραμε σαφή εντολή και απο τον αντιδήμαρχο κ.Γουζούαση και απο το κλιμάκιο στο Κρανίδι να μείνουμε σε ετοιμότητα καθώς στο Κρανίδι είχε μείνει πολύ μικρή δυναμη και η πιθανότητας λόγω των ισχυρών ανέμων για ενα νέο συμβάν ήταν πολύ πιθανό,.Βάση της νομοθεσίας αλλα και της λογικής πράξαμε αυτό που μας είπαν..Ετσι αυξήσαμε την επιτήρηση της περιοχής .
Στος 20:30 ενα αυτοκίνητο (με 2 άτομα) πήγε στο χώρο της πυρκαγιάς όπου έμεινε μέχρι αργά το βράδυ στην διάθεση της ΠΥ.
Με την αναχώρηση του αλλά δύο μέλη μετέβησαν στην περιοχή και έμειναν όλη τη νύχτα..
Στην φωτια εθελοντικα βοήθησε πολύς κόσμος ,απο το Θερμήσια,απο την Τροιζηνία .Ολοι αυτοί αξίζουν οχι καποια ιδιαίτερη μνεία αλλα τουλαχιστον τον σεβασμό της προσφοράς τους .
Γιατι όπως παρουσιάζετε  το θέμα το σημαντικότερο θέμα αυτης της ιδιαίτερα καταστροφικής φωτιάς ήταν η ρεζέρβα του πυροσβεστικού του δήμου..
Η ομάδα και αυτό το καλοκαίρι προσφέρει τις υπηρεσίες της αθόρυβα.Εχει μεταβεί φέτος  σε 8 περιστατικά ευτυχώς μικρής  κλίμακας.
Υπολογίζουμε ότι εχουμε καλύψει ήδη πάνω απο 5000 χιλιόμετρα σε επιτηρήσεις.
Ολα τα έξοδα (καύσιμα ,προσωπικός εξοπλισμός πληρώνεται απο εμάς) και φυσικά αν γίνει κάποιο ατύχημα είτε σε αυτοκίνητο είτε σε ανθρώπους πάλι το τίμημα είναι δικό μας.Υπάρχουν μέλη της ομάδας που έχουν βοηθήσει σε όλες τις πυρκαγιές εδώ και 10 χρόνια ,ανεξαρτητα απο το ποιός είναι δήμαρχος.
Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι βάση νομοθεσίας τα μέλη μας δεν μπορούν να χρησιμοποιούν δημοτικά οχήματα ουτε καν να επιβιβάζονται σε αυτά.
ούτε είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την συντήρηση τους η την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.
Με την ευκαιρία της επικοινωνιακής σας προσκαλούμε εσας και όσους γράφουν   στο χώρο σας να γίνουν  μέλη της ομάδας μας ώστε αυτή αν έχει όσο το δυνατότητα μεγαλύτερη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Με εκτίμηση
Οι συντονιστές
Ρόζος Γιάννης
Βόλης Γιάννης
Δημαράκης Θανάσης 
------------------------------------------------------------------------------------
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εμείς εδώ στο Εικονοσκόπιο news δεν σχολιάζουμε ποτέ τις επιστολές των αναγνωστών πολλώ δε μάλλον πραγματικών εθελοντών που με προσωπική αμισθί εργασία βοηθούν στα κοινά. Φυσικά δεν θα σχολιάσουμε ούτε και τώρα την επιστολή.
Επειδή ορισμένα πράγματα δεν ερμηνεύονται με λόγια εμείς αγαπητοί αναγνώστες πράττουμε αυτό που ξέρουμε καλά και σας ξαναδημοσιεύουμε την αποκαλυπτική φωτογραφία γιατί όπως λέει κι ο λαός ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!Ελπίζουμε να μην αντικρίσει αυτό το θέαμα η κυρία Λαναρά δωρήτρια των πυροσβεστικών οχημάτων στους δήμους Ερμιόνης κ΄Κρανιδίου.
Υ.Γ:Την δημοσίευση και παρουσίαση του οποιουδήποτε θέματος ο κάθε αναγνώστης την αντιλαμβάνεται και την αναγιγνώσκει απο την δική του ματιά αναλόγως με την γνώση, την θέση και τις απόψεις που έχει για το κοινωνικό γίγνεσθαι..
Καλό θα είναι λοιπόν τα δημοσιογραφικά συμπεράσματα και τις κρίσεις ο καθένας να τις κρατά για τον εαυτό του διότι όταν τις μοιράζεται ενώπιον του κοινού ενίoτε μπορεί και να εκτεθεί και πολύ περισσότερο όταν δεν είναι γνώστης στο αντικείμενο που αναφέρεται...
Με εκτίμηση στους εθελοντές αλλά και σε όλους τους αναγνώστες μας 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟSKOPIO NEWS
ΘΩΜΑΣ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗΣ