eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

''Σενάριο άσκησης αντιμετώπισης ρύπανσης στον λιμένα Ερμιόνης''

"Άσκηση του Υπολιμεναρχείου Ερμιόνης "
Επιμέλεια - ρεπορταζ:eikonoskopio news

Σήμερα το πρωί στον λιμένα Ερμιόνης πραγματοποιήθηκε άσκηση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης παρουσία όλου του προσωπικού της λιμενικής αρχής Ερμιόνης. Συγκεκριμένα η άσκηση αφορούσε την διαρροή (απο ένα σκάφος) στη θάλασσα 1 κυβικού πετρελαίου. Η πετρελαιοκηλίδα που σχηματίστηκε (η οποία λόγω των ανέμων που έπνεαν εκείνη τη στιγμή (τάξεως 5 μποφόρ) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή) διασπάστηκε σε δυο τμήματα. 
Το ένα τμήμα της κηλίδας κατέστη δυνατό να "εγκλωβιστεί"-περιοριστεί περιμετρικά ενώ το άλλο τμήμα της κηλίδας-λόγω των ανέμων- εκβράσθηκε των ακτών οπού και περισυλλέγει απο μηχανήματα του δήμου Ερμιονίδας (δημοτικό λιμενικό ταμείο Ερμιόνης). Τέλος έγινε περισυλλογή των πετρελαιοειδών και η απομάκρυνση-αποθήκευση τους σε δεξαμενές.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή συνεργασία που είχαν  το Υπολιμεναρχείο, η πυροσβεστική υπηρεσία (συμμετείχε στην άσκηση με ένα όχημα επανδρωμένο με δυο πυροσβέστες) και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ερμιόνης, η οποία και υπήρξε καταλυτική προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η άσκηση. Μετείχαν επίσης δυο εθελοντές του δήμου Ερμιονίδας καθώς και ένα αλιευτικό σκάφος με πλήρωμα δύο ψαράδες της περιοχής.

eikonoskopionews