eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

''Πως ψήφισε η Ερμιονίδα. Τα αποτελέσματα του συνόλου των τμημάτων της Αργολίδας''

Εκλογές 2012:
''Πρώτη η Ν.Δ. καθαρή νίκη Σαμαρά. Το βλέμμα στην επόμενη μέρα....''
Επιμέλεια ρεπορταζ-φωτό απο χθές:eikonoskopio news
Θα είναι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα η "βάση" προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας (με ΝΔ και πιθανότατα ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ) η μήπως θα συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια και θα οδηγηθούμε σε τρίτη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση; (ενδεχόμενο πάντως που αυτή την ώρα συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες). 
Το βέβαιο είναι ότι η λαϊκή ετυμηγορία "έδειξε" τον δρόμο της εκλογικής συνεργασίας καθώς αφενός μεν η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 29.66% αφετέρου δε οι 129 έδρες που θα έχει στην επόμενη Βουλή δεν τις εξασφαλίζουν την.............. αυτοδυναμία κάτι που σημαίνει ότι μόλις λάβει την διερευνητική εντολή απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς θα απευθυνθεί κύρια στο ΠαΣοΚ και στην Δημοκρατική αριστερά για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Να σημειωθεί ότι αθροιστικά τα ποσοστά των τριών αυτών κομμάτων ανέρχονται στο 78%  και δίνουν 179 έδρες.
Απο την άλλη πλευρά η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα (26,89% 71 έδρες) --με τους ιθύνοντες της Κουμουνδούρου να τονίζουν ότι επιθυμούν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης-- είναι μόνο η αρχή απο μια σειρά πολιτικών ανακατατάξεων που θα καταγραφούν στο πολιτικό σκηνικό σε βάθος χρόνου και θα διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα της επόμενης μέρας ενώ ραγδαίες προβλέπεται να είναι οι εξελίξεις στο ΠαΣοΚ (με τον κίνδυνο της βύθισης στη δίνη της εσωστρέφειας να είναι ορατός) μετά τη νέα πτώση του ποσοστού του στο 12,28% που του εξασφαλίζει ισχνή Κοινοβουλευτική δύναμη με 33 έδρες. 
Τα άλλα 4 κόμματα που θα απαρτίζουν την επόμενη Βουλή είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (7,51% 20 έδρες),Χρυσή Αυγή (6,92% 18 έδρες), ΔΗΜΑΡ (6,26% 17 έδρες) και ΚΚΕ (4,50 % 12 έδρες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διεθνή ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις χθεσινές εκλογές με συνεχής ενημέρωση για τα εκλογικά αποτελέσματα, τις δηλώσεις των Πολιτικών Αρχηγών και τις πρώτες αντιδράσεις σε  Ελλάδα και εξωτερικό, δείγμα της έντονης ανησυχίας τους για την φημολογία που είχε προκύψει για την παραμονή η όχι  της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ενώ έδιναν και έπαιρναν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ   και του Φρανσουά Ολάντ και των κκ Σαμαρά και Βενιζέλο.


Πως ψήφισε η Ερμιονίδα. Τα αποτελέσματα του συνόλου των τμημάτων της Αργολίδας

Σε ομαλό κλίμα (παρά το πρόβλημα που προέκυψε με την μη προσέλευση μελών της εφορευτικής επιτροπής σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα), διεξήχθη η ψηφοφορία στην Ερμιονίδα με τους πολίτες να αναδεικνύουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ (ποσοστό 34,45% και 2807 ψήφους), δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 23,54% και 1918 ψήφους), τρίτο το ΠαΣοΚ (ποσοστό 13,09% και 1067 ψήφους), ενώ τα κόμματα που συμπληρώνουν το παζλ της επόμενης Βουλής συγκέντρωσαν: Η Χρυσή Αυγή (11,25% και  917 ψήφους), Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6,37% και 519 ψήφους), Η ΔΗΜΑΡ (4,43% και  361 ψήφους), και το ΚΚΕ (2,55% και 208 ψήφους).
Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό της αποχής των δημοτών της Ερμιονίδας μια και σε σύνολο 12.668 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, προσήλθαν στις κάλπες οι 8.209 εξ αυτών εκτοξεύοντας το ποσοστό της αποχής στο 35.2%! Ποσοστό που αν μη τι άλλο καταδεικνύει την απαξίωση του ευρύτερου πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών (ιδίως στους νέους ηλικιακά ψηφοφόρους) εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας δημιουργώντας παράλληλα αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα η οποία και συναρτάται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις.   
Σε επίπεδο Αργολίδας η ΝΔ αναδείχθηκε με διαφορά πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας 36,27% και 22.057 ψήφους.Στην δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 21.49% και 13.066 ψήφους και ακολούθησαν Το ΠαΣοΚ (14,44% και 8781 ψήφους), η Χρυσή Αυγή (9,44% και 5741 ψήφους), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,53% και 3362 ψήφους), η ΔΗΜΑΡ (4,76% και 2895 ψήφους), και το ΚΚΕ (3,08% και 1872 ψήφους). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αργολίδα η αποχή αναδείχθηκε....δεύτερο κόμμα με ποσοστό 36,09% (πανελλαδικά το ποσοστό της αποχής έφτασε στο 37,53%). Ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ εξέλεξαν απο έναν Βουλευτή.Συγκεκριμένα απο την λίστα (στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις μπήκαν οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης απο τους πολίτες στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαϊού) εξελέγησαν οι Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Κοδέλας και Γιάννης Μανιάτης αντίστοιχα. 


Eikonoskopionews