eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

''Ο Γιάννης Ανδριανός επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για το πρόβλημα με τα βερικοκα''

΄΄ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ΄΄

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο,  τον οποίο ενημέρωσε  για το οξύ πρόβλημα διάθεσης των βερίκοκων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αργολίδας και  ζήτησε την άμεση  διενέργεια σύσκεψης ........ .
Ο Αναπληρωτής  Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη,  ανταποκρίθηκε στο αίτημα και προγραμματίσθηκε σύσκεψη για την ερχόμενη Τετάρτη  27-6-2012 και ώρα  13.00 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης .
 Στη σύσκεψη θα προσκληθούν να μετέχουν οι Βουλευτές του Νομού ,   εκπρόσωποι  των ομάδων παραγωγών βερίκοκου του Νομού Αργολίδας  και των βιομηχανιών μεταποίησης βερίκοκου  .
Ο κ. Ανδριανός ενημέρωσε  τον νέο Υπουργό  κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο  και για τη σύσκεψη που είχε προηγηθεί  λίγες μέρες πριν για το ίδιο θέμα, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια,  όπου και τότε  ετέθησαν  οι  δυσκολίες διάθεσης της παραγωγής βερίκοκων δεδομένης της εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης και των χαμηλών προσφορών τιμής από την αγορά και βεβαίως  το υψηλό κόστος παραγωγής του προϊόντος .
Ακόμη, ο κ. Ανδριανός τόνισε στον Υπουργό  το κατεπείγον  του προβλήματος   καθώς το βερίκοκο έχει μικρή περίοδο συγκομιδής και διάθεσης και η ευαισθησία του στις καιρικές συνθήκες είναι μεγάλη.