eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

''ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ''

''ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ''

Το e-mail παρακάτω είναι υπογεγραμμένο ως Αυτόβουλοι πολίτες(ανώνυμο) αλλά δημοσιεύεται διοτι δεν αναφέρει ονόματα απλών πολιτών.


AUTOVOULOI POLITES   autovouloipolites@hotmail.com
Αλιεύουμε καθημερινά βαρύγδουπες εκφράσεις και υπερβολές κάποιων τοπικών ιστολογίων, που σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κατακρίνουν ή να εγκωμιάσουν πρόσωπα ή γεγονότα, παραποιούν τόσο τον ίδιο το λόγο όσο και τις έννοιες.
Μέχρι και η «Θεωρία του Χάους» επιστρατεύθηκε για να δοθεί έμφαση στην κακή εικόνα του Δήμου και των υπηρεσιών, που κληροδότησε ο τέως Δήμαρχος στον νεοεκλεγέντα, σύμφωνα με τα γραφόμενα κάποιου blogger.
Η «Θεωρία του Χάους», μια επιστημονική θεωρία, καμιά βεβαίως σχέση δεν έχει με τη σημερινή σημασία της λέξης κατά την οποία το χάος υποδηλώνει την παντελή έλλειψη τάξης. Ο blogger, αν και Μαθηματικός, μπερδεύοντας την μαθηματική έννοια της.....
...... «Θεωρίας του Χάους» με τη σημερινή σημασία της λέξης χάος, επιχείρησε να μας διαφωτίσει προφανώς για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η νέα δημαρχιακή αρχή, αφού η προηγούμενη τής κληροδότησε το χάος. Και δεν πρόκειται για σχόλιο που αποδίδεται με τη χρήση του θαυμαστικού από πλευράς blogger, ούτε πρόκειται για σχήμα λόγου, αποδεκτό στη λογοτεχνία και τη σάτιρα, εδώ φαίνεται καθαρά η σύγχυση των εννοιών.
Αυτή η στερεότυπη πλέον έκφραση της «καμένης γης» και του «χάους» φαίνεται ότι γίνεται και στην τοπική μας κοινωνία από τους νεοεκλεγέντες τοπικούς μας άρχοντες κατά το κακό παράδειγμα των πολιτικών της κεντρικής πολιτικής μας σκηνής.
Θα αποτελούσε υπέρβαση η παραδοχή από τη νυν δημοτική αρχή του όποιου θετικού έργου των προκατόχων, το οποίο θα μπορούσε να εκτιμηθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω. Επί παραδείγματι είδαμε να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στο διευρυμένο Δήμο με οχήματα του τέως Δήμου Κρανιδίου για τα οποία προφανώς είχε μεριμνήσει ο τέως Δήμος Κρανιδίου. Ας σταματήσει πλέον ο μηδενισμός για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, που καθόλου δεν ωφελεί την κοινωνία μας, τη στιγμή μάλιστα που δεν βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.
Σχετικά με τη συνάντηση του Δημάρχου με τους bloggers ύστερα από πρόσκληση του πρώτου φάνηκε ότι τηρήθηκε το «Αριστοτελικό μέτρο» και η συνάντηση δεν ήταν θέαμα. Με τη λογική των ίσων αποστάσεων του Δημάρχου από τους bloggers ο Δήμαρχος έκανε σαφές ότι οι δημότες θα ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις και οι αποφάσεις, γεγονός το οποίο κρίνεται θετικό. Ελπίζουμε ότι αυτό θα τηρηθεί και θα συνεχιστεί για να προστατευθεί η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση.
Επί πλέον είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι όσον αφορά τη δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του Δήμου για παροχή πληροφοριών και βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου, έχουν διατυπωθεί αξιόλογες προτάσεις και από κάποια ιστολόγια και από αρθρογράφο των blogs με χειμαρρώδη λόγο. Αυτές οι προτάσεις πρέπει να είναι αξιοπρόσεκτες και αξιοποιήσιμες. Να σημειωθεί ότι η κατάθεση προτάσεων στοιχειοθετημένων προσφέρουν μεγάλη ωφέλεια στο Δήμο με τελικό αποδέκτη τους πολίτες και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα διότι απ' ότι φαίνεται δείχνουν το σωστό δρόμο.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει επισταμένως να εστιάσουν την προσοχή τους στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου. Αναμένωμεν.


Αυτόβουλοι Πολίτες

 
Υστερόγραφο. Οι Αυτόβουλοι Πολίτες, είμαστε πολίτες που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ερμιονίδα. Οι προσπάθειες κάποιου blogger της Οικολογίας να μαντέψει την ταυτότητά μας μοιάζουν φαιδρές και του απαντάμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ξοδεύαμε τη φαιά ουσία μας για να του κάνουμε φάρσα. Προκαλούμε τον οποιοδήποτε που θέλει να ασχοληθεί μαζί μας να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο και στα επιχειρήματα των κειμένων μας γιατί αυτά άλλωστε ενδιαφέρουν.