eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

''Ο Τόπος μας θα αλλάξει από τους νέους ανθρώπους. Γράφει για το Εικονοσκόπιο ο Μίλτος Ιωαννίδης''


''Ο Τόπος μας θα αλλάξει από τους νέους ανθρώπους.''

 
Γράφει ο Μίλτος Ιωαννίδης

Αισθάνομαι χαρούμενος που γράφω για το «Εικονοσκόπιο» και ελπίζω αυτό το πρώτο μου κείμενο να είναι η αρχή του ταξιδιού με προορισμό τον δύσκολο, δύσβατο, αλλά και γοητευτικό «δρόμο» της δημοσιογραφίας..


Τα λόγια δεν αρκούν..

Ακούω από πολλούς να λένε ότι «η νεολαία είναι το μέλλον αυτού του τόπου» . Σωστά. Οι νέοι είναι αυτοί που έχουν την δύναμη να αλλάξουν τον τόπο. Να «ξεριζώσουν» μια κατεστημένη νοοτροπία που (κακά τα ψέματα ) υπάρχει στις κλειστές κοινωνίες. Ποια είναι αυτή η νοοτροπία; Μα το κουτσομπολιό! Να «οπλίζεσαι» με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα. Ενίοτε και να ζηλοφθονείς τον γείτονα σου επειδή πχ πήρε καινούριο αυτοκίνητο. Μια νοοτροπία που βασίζεται στο αρρωστημένο σκεπτικό «δεν με νοιάζει να πετύχω εγώ.

 Αρκεί αν μην πετύχουν οι άλλοι». Γιατί όσο και αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχουν άνθρωποι που ηδονίζονται να βλέπουν τον διπλανό τους να καταστρέφεται και σπεύδουν μάλιστα να τον κρίνουν και να τον κατακρίνουν.

 Ε λοιπόν σε αυτά τα νοσηρά (πλην όμως πραγματικά) φαινόμενα οι νέοι άνθρωποι ΦΩΝΑΖΟΥΝ ως εδώ και μη παρέκει! Στέκονται «απέναντι» γιατί έχουν άλλα μυαλά άλλες ιδέες άλλη κουλτούρα, στοιχεία που θέλουν να τα προσφέρουν στον τόπο τους, για να τον κάνουν καλύτερο και το κυριότερο;

Να μην βαριούνται σε αυτόν! Να θέλουν μετά το πέρας των σπουδών τους, να επιστρέψουν στην πόλη τους.

Δυστυχώς. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ


Δυστυχώς όμως αυτά δεν είναι τα μόνα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι νέοι άνθρωποι. Βλέπουν και την κατάσταση στην Ελλάδα να έχει. ξεφύγει. Την ανεργία να πλήττει πτυχιούχους, νέοι επιστήμονες να δουλεύουν για 500 ευρώ, ένα πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, και η μόνη διέξοδος είναι να «χτίσουν» από την αρχή διδασκόμενοι από τα λάθη της προηγούμενης γενιάς που ΑΠΕΤΥΧΕ.

Και τώρα είναι η ώρα που πληρώνουμε τον λογαριασμό, μα και η ευκαιρία οι νέοι να βγουν στο προσκήνιο. Άλλωστε το σύνθημα «η φαντασία στην εξουσία» φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Το ευτύχημα είναι ότι στον δήμο Ερμιονίδας εκλέχθηκαν νέες και νέοι με διάθεση να προσφέρουν. Άλλωστε είναι πρόκληση να κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας.

 Εύκολο δεν είναι, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι δεν θα προσπαθήσουν;