eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

"Ο Τάκης Παπαϊωάννου στην Παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας"

 

Ο Τάκης Παπαιωάννου, υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, παρεβρέθηκε σήμερα στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη.

Την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια πρωτοφανή περιπέτεια, με τα επιτόκια και τις δόσεις των δανείων τους συνεχώς να αυξάνονται, τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους να ανατρέπεται ριζικά και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους, απαιτείται λύση με απόλυτη διαφάνεια που η ΝΔ ούτε θέλει ούτε διαθέτει το ελάχιστο ίχνος αξιοπιστίας να εξασφαλίσει. 

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση, τον κ. Καππάτο και τα υπέρογκα χρέη του κόμματος αλλά και υπουργών με χαριστικές ρυθμίσεις, την ίδια ώρα που πολίτες χάνουν τα σπίτια τους για μικροποσά, αναδεικνύουν ακριβώς τις προτεραιότητες της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει σχεδιάσει και εκτελεί κατά παραγγελία την μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα προς την ελίτ που εκπροσωπούν συγκεκριμένοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους τομεάρχες Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση είναι ολοκληρωμένη και θα αποτελέσει το πρώτο νομοθέτημα της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά της εκλογές της 21ης Μάη:

✔️Κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα της Νέας Δημοκρατίας και αντικατάστασή του από ένα ολιστικό σχέδιο προστασίας τόσο της πρώτης κατοικίας, όσο όμως και της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

✔️Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τις οφειλές του μέσω ενός δίκαιου και ολοκληρωμένου πλαισίου που στόχο θα έχει την προστασία των περιουσιών και όχι τη ρευστοποίησή τους όπως ισχύει σήμερα καθώς και την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας. Εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη δεσμευτικότητα για τους πιστωτές, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να καθίσουν στο τραπέζι με τους οφειλέτες.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπει επιτέλους οριστικό τέρμα στο σχέδιο της Ν.Δ. η οποία επέλεξε να αφήσει εκατομμύρια συμπολιτών μας αντιμέτωπους με την τρομακτική απειλή των πλειστηριασμών.

Με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει το πάρτυ των funds τα οποία απέκτησαν τα δικαιώματα ένας πολύ μεγάλου μέρους μη εξυπηρετούμενων δανείων αφορολόγητα από τις τράπεζες παρακάμπτοντας τον νόμο του 2015.

Προγραμματισμένα. Υπολογισμένα. Δίκαια.

#ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ_ΠΑΝΤΟΥ #ΚΟΚΚΙΝΑ_ΔΑΝΕΙΑ