eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Πορτοχέλι :΄΄Κάψιμο του Ιούδα΄΄

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΜΗ - ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ:
Μια φαντασμαγορική βραδιά!
 

Κάποιες φορές νιώθεις πως θέλεις να γράψεις και να αποτυπώσεις κάτι με λέξεις ή να περιγράψεις συναισθήματα για ένα γεγονός και θεωρείς πως οι λέξεις μπορεί να είναι φτωχές.

Χθες βράδυ στο Πορτοχέλι με το ΄΄Κάψιμο του Ιούδα΄΄, ολοκληρώθηκαν οι Πασχαλινές εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια εκδήλωση, ένα έθιμο που ανέλαβα να διοργανώνω, εν λευκώ, από την πρώτη χρονιά ανάληψης των καθηκόντων μου, ως αρμόδια Αντιδήμαρχος στο Πορτοχέλι και είναι μεγάλη μου τιμή.

Μια φαντασμαγορική βραδιά υπό το φως των πυροτεχνημάτων, τα οποία στήθηκαν και προγραμματίστηκαν έτσι, ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Καλωσορίσαμε ντόπιους και φιλοξενούμενους και τους ταξιδέψαμε πολλά χρόνια πίσω, την εποχή που προδόθηκε ο Ιησούς με ένα ΄΄Φιλί΄΄.

Παρουσιάσαμε την ιστορία της Προδοσίας του Ιούδα μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του δικού μας σκηνοθέτη Μάνου Αντωνίου σε κείμενο της Μαριάννας Κυριακάκη με την συνοδεία Βιολοντσέλου από τον γνωστό Βασίλη Λύκο και Τυμπάνου από τον μαθητή του ΕΠΑΛ Κρανιδίου Λεο Σακάι. 

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις Δανάη Παπαστεργίου, Κατερίνα Πήλουρη, Ρίκα και Ερμίνα Κυριαζή, Νικόλια Χατζησταύρου και Φωτεινή Πούλη, αυτά τα υπέροχα κορίτσια που παρέα αποδώσαμε την ιστορία κάνοντας καθημερινές πρόβες, ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ τους εθελοντές Γιάννη Παπαστεργίου, Αναστάση Γαλανόπουλο, Λευτέρη Περάκη, Ανέστη Βάθη, Χρήστο και Οδυσσέα Λούμη, την οικογένεια Κονδύλη και τον Μάκη Φωστίνη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Φυσικά τον Κώστα Κόκκαλη τον Πρόεδρό μας, τον οποίο ΄΄έτρεξα΄΄ πολύ αλλά χατίρι δεν μου χαλάει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Λούμη, τον μπουρλοτιέρη της καρδιάς μας, που ότι και να σκεφτώ, ότι και να φανταστώ για αυτή την εκδήλωση, ακόμα και το ακατόρθωτο, εκείνος το κάνει πραγματικότητα.

Ευχαριστώ το χορευτικό του Δήμου Ερμιονίδας και τον Δημήτρη Κοντοκάλη που για ακόμα μια φορά με τους χορούς μετέδωσαν την παράδοση και τον πολιτισμό μας.


Ευχαριστώ θερμά όσους το πίστεψαν, όσους μας εμπιστεύθηκαν και το ενίσχυσαν οικονομικά γιατί φυσικά, όπως γνωρίζουμε τα χρήματα από τον Δήμο δεν θα μπορούσαν να καλύψουν αυτό το υπερθέαμα.

Ευχαριστώ λοιπόν τους Μιχάλη Καραγιάννη, Γιώργο Δ. Κοτσοβό, Οικ. Γούτου, Δημήτρη Ρουκουλέ, Τάσο Σερέτη, Ξενοδοχεία AKS, Nautica Bay, Rozos, ΣΦΙΠ, Κρητικός καθώς και τα καταστήματα εστίασης Ostria, Sokaki, Taverna Papadias, Coco, Old Cafe, Salazar, Enzzo, Da Luz, Soundrack, Porto Bizzato, Παραδοσιακό, Piazza Italia, Οικόσημο, Drunken clam και Ιπποκαμπος.

Επίσης ευχαριστώ πολύ τον Δημήτρη Πάλλη και τον Κοσμά Γεωργίου για τις εναέριες και επίγειες, αντίστοιχα, λήψεις της εκδήλωσης.

Ιστορία, Παράδοση, Μουσική, Χορός, Πολιτισμός, Κέφι για δουλειά, Φαντασία, Δημιουργία, Οργάνωση, Συνεργασία, Αγάπη για τον τόπο!

Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας!

Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Χρόνια πολλά!