eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Απριλίου 2023

ΔΑΜΙΑΝΟΣ Μ. ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:''Εργαστήκαμε σκληρά και ομαδικά , όπως έχουμε μάθει εμείς οι Ερμιονίτες να κάνουμε για την μεγάλη επιτυχία που είχε προχθές αυτό το ξεχωριστό έθιμο!''

- Δυστυχώς, κάποιοι δεν αντέχουν την επιτυχία. Ούτε την ανέχονται.

- Όπως δεν αντέχουν και δεν ανέχονται τα έργα και την πρόοδο του τόπου μας. Έτσι, ενέπλεξαν σκόπιμα τον τρόπο με τον οποίο επιλέξαμε να τιμήσουμε τη μνήμη των εμπνευστών του εθίμου του καψίματος του Ιούδα με πολιτικούς λόγους.

- Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά ως Δαμιανός, ως αντιδήμαρχος  Ερμιόνης , που εργάζομαι χειρωνακτικά και όχι ως αντιδήμαρχος - βιτρίνα, θα βρίσκομαι όσο με τιμούν οι συμπολίτες μου σε κάθε δρόμο και γειτονιά, για την Ερμιόνη και την Ερμιονίδα μας. 



 Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,  

γιορτάσαμε χτες στην αγαπημένη μας Ερμιόνη, για άλλη μια χρόνια με απόλυτα πετυχημένο τρόπο, το ερμιονίτικο έθιμο του Ιούδα. Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και  το εξωτερικό, επισκέφτηκαν  την Ερμιόνη μας, γευμάτισαν και διασκέδασαν στα μαγαζιά μας, περπάτησαν στους δρόμους μας και χάρηκαν με την ψυχή τους. 

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η τεράστια χτεσινή επιτυχία συνετέλεσαν πολλοί άνθρωποι και φορείς, τους οποίους νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω. Επαγγελματίες, σύλλογοι, φορείς, τοπικές αρχές και εθελοντές, όλοι συντονισμένοι για τον κοινό στόχο. 

Την επιτυχία της χτεσινής εκδήλωσης. Και για άλλη μια χρονιά, όλοι μαζί τα καταφέραμε. Εργαστήκαμε σκληρά, ομαδικά και χειρωνακτικά, όπως έχουμε μάθει εμείς οι Ερμιονίτες να κάνουμε για την επιτυχία αυτού του ξεχωριστού εθίμου. 

Στα πλαίσια της χτεσινής αυτής εκδήλωσης θελήσαμε με τη λέξη «απών» στο Κρόθι, να τιμήσουμε αυτούς τους πρωτεργάτες και εμπνευστές του εθίμου αυτού, όπου αναφέρθηκαν ονομαστικά και δεν είναι πια μαζί μας, για να χαρούν και να καμαρώσουν όσα πριν πολλά χρόνια αυτοί εμπνεύστηκαν και πρώτοι δημιούργησαν. 

Δυστυχώς, κάποιοι δεν αντέχουν την επιτυχία. Ούτε την ανέχονται. 

Όπως δεν αντέχουν και δεν ανέχονται τα έργα και την πρόοδο του τόπου μας. Έτσι, ενέπλεξαν σκόπιμα τον τρόπο με τον οποίο επιλέξαμε να τιμήσουμε τη μνήμη των εμπνευστών του εθίμου του καψίματος του Ιούδα με πολιτικούς λόγους. Η πολιτική τους ανυπαρξία και η πολιτική τους ανικανότητα  τους  έχει οδηγήσει  πλέον σε επικίνδυνα μονοπάτια διχασμού της τοπικής μας κοινωνίας και ένα κυνήγι μαγισσών, διότι αναζητούν λόγο πολιτικής ύπαρξης είτε σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών είτε σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Από το πρωί διασύρουν τον τόπο μας στο διαδίκτυο αναγράφοντας δημόσια τα ψέματα και τις συκοφαντίες τους, αδιαφορώντας εάν εξευτελίζουν τον τόπο μας και υποβαθμίζουν την επιτυχία της  χτεσινής  εκδήλωσης  αντί  πρώτα να ρωτήσουν, εάν το είχαν απορία, τι σήμαινε αυτή η λέξη και γιατί γράφτηκε και αναβόσβησε για τον καθένα ξεχωριστά, όπως θα έκανε κάθε καλοπροαίρετος. Οι πολίτες βλέπουν και ξέρουν. Έχουν γνώση και κρίση

Η τοπική μας κοινωνία είναι μικρή και θα βάλει στο περιθώριο τους ψεύτες και όσους τη διχάζουν χρησιμοποιώντας λάσπη. 

Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά ως Δαμιανός, ως αντιδήμαρχος  Ερμιόνης , που εργάζομαι χειρωνακτικά και όχι ως αντιδήμαρχος - βιτρίνα, θα βρίσκομαι όσο με τιμούν οι συμπολίτες μου σε κάθε δρόμο και γειτονιά, για την Ερμιόνη και την Ερμιονίδα μας. 

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!

Δαμιανός Κουτούβαλης

Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας