eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Απριλίου 2023

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ''Η λέξη «ΑΠΩΝ» πρόσχημα για αντιπολιτευτική εκμετάλλευση;''

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:
 ''Η λέξη «ΑΠΩΝ» πρόσχημα για αντιπολιτευτική εκμετάλλευση;''

Θόρυβος προκλήθηκε την επομένη της εκδήλωσης «Κάψιμο του Ιούδα» στην Ερμιόνη από δύο υποψήφιους Δημάρχους Ερμιονίδας αλλά και από κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι μίλησαν για «απροκάλυπτη στοχοποίηση και εκδίκηση», για «προγραφές», για απουσία σεβασμού στην ημέρα , στο έθιμο, στους επισκέπτες.


Αμετροέπεια και βαριοί χαρακτηρισμοί χωρίς φειδώ.


Αφορμή στάθηκε η λέξη «ΑΠΩΝ» που προβαλλόταν με λέιζερ στο Κρόθι κάθε φορά που ο εκφωνητής ανακοίνωνε και ένα όνομα εκ των πρωτεργατών του εθίμου κατά το παρελθόν, οι οποίοι σήμερα δεν είναι στη ζωή. Ο Δήμος προφανώς ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει τιμή σε αυτούς τους συμπολίτες μας που πρωτοξεκίνησαν το έθιμο.

Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκαν γραπτώς ο Αντιδήμαρχος Δαμιανός Κουτούβαλης ΕΔΩ και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Μ.Π.&Α.Π&Π. Παναγιώτης Μέξης ΕΔΩ με δημόσια ανακοίνωσή τους.


Κάποιοι προφανώς ενοχλημένοι από την επιτυχία της εκδήλωσης και αντιπολιτευόμενοι τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τους συνεργάτες του, τους κατηγόρησαν ότι διέπραξαν απρέπεια και ότι δήθεν περιφρόνησαν τα χριστιανικά μηνύματα που εκπέμπει η ημέρα της Λαμπρής.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και εκκολαπτόμενοι πολιτευτές όμως δεν ανέφεραν ποιο ακριβώς ήταν το γεγονός της ενόχλησής τους.

Ποιο ήταν το μεμπτό από τη πλευρά της Δημοτικής Αρχής;

Πόσο προσβλητικό μπορεί να ήταν για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες η απόδοση τιμής στους θανόντες πρωτεργάτες του εθίμου με ονομαστική μάλιστα αναφορά, προβάλλοντας τη λέξη «ΑΠΩΝ» στο Κρόθι;


Καλούμε τουλάχιστον τους δύο υποψήφιους δημάρχους, Γιάννη Μαργιέτα και Τάσο Λάμπρου, να πουν δημόσια και με καθαρό λόγο χωρίς υπονοούμενα, τι τους ενόχλησε, και να δικαιολογήσουν με επιχειρήματα τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς που εξεστόμησαν εναντίον όλων αυτών, αιρετών και εθελοντών, που δούλεψαν για την κατά γενική ομολογία  επιτυχία του εθίμου και την προβολή της Ερμιόνης. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ