eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Μαργέτας:ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 


Διαύγεια 1. Διαβάζουμε  στην απόφαση με αριθμό 319/2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για ορισμό Δικηγόρου και τον καθορισμό της σχετικής αμοιβής για «τη διεξαγωγή ελέγχου του καθεστώτος για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία καθαριότητος, τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας και αρμοδιοτήτων όσο και για τις σχετικές επικοινωνίες με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.»

Για ένα τόσο σημαντικό για τους εργαζόμενους θέμα, που επηρεάζει τις ζωές τους, την καθημερινότητά τους, την ασφάλειά τους, το πόσο συχνά θα είναι στις οικογένειές τους οι διαμένοντες εκτός του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή δεν έχει άποψη, αλλά θα γνωμοδοτήσει νομικός εξωτερικός συνεργάτης;


Όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις επανειλημμένα έχουν γνωστοποιήσει τα ισχύοντα, όταν η λειτουργία της Υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται ακόμα και σήμερα με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, του Μαρτίου 2022, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα εκτελεστότητα και νομιμότητα, όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο είχε δηλώσει ότι από το Σεπτέμβριο του 2022 θα τροποποιηθεί το ωράριο προς τη σωστή κατεύθυνση!

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Δικηγόρος θα πραγματοποιεί και τις σχετικές επικοινωνίες με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Διαύγεια 2. Ορισμός δικηγόρου(Απόφαση 1080/8-2-2023 του Δημάρχου Ερμιονίδας) «όπως αναλάβει και υποδείξει τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας ενώπιον του Α/Τ Ερμιονίδας.».

Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να ενημερώσει τους δημότες ποια είναι «η έκτακτη ανάγκη» που παρουσιάστηκε και μάλιστα ενώπιον του Α/Τ Ερμιονίδας ώστε να κριθεί αναγκαίος ο εν λόγω ορισμός.

Κρανίδι 10-02-2023

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας