eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.comΔευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Διαχρονικές οι ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας για την δημιουργία Τομέα Εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β. στην Ερμιονίδα


 Είναι ατυχές και δυσάρεστο γεγονός ότι κάποιος συμπολίτης μας, ο οποίος μάλιστα φιλοδοξεί να διεκδικήσει τον Δήμο Ερμιονίδας στις επόμενες δημοτικές εκλογές, προσπαθεί επανειλημμένα ανεπιτυχώς να οικειοποιηθεί έργα και ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής αλλά και των προηγούμενων Δημοτικών Διοικήσεων.

Σήμερα λοιπόν, αφού πρώτα ανακαλύπτει δρομολογημένες ενέργειες και ώριμα έργα του Δήμου Ερμιονίδας, στη συνέχεια προσπαθεί να τα καπηλευθεί με την αποστολή ενός e-mail ή μέσω μιας τυχαίας συνάντησης σε μια άσχετη με το θέμα εκδήλωση, όπως η έκθεση τοπικών προϊόντων.

Έτσι όμως, ξεκινάει με πολύ λάθος τρόπο την προσπάθειά του να δημιουργήσει μια δημοτική παράταξη, εφόσον εκτίθεται ανεπανόρθωτα στα μάτια των Δημοτών.

Διότι όλοι πλέον γνωρίζουν πολύ καλά, πως η υλοποίηση των έργων απαιτεί πλήθος ενεργειών και εγγράφων, αρκετές προσωπικές δια ζώσης παρεμβάσεις, καθημερινό αγώνα και μεγάλο μόχθο ενάντια στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, οπότε κανένας δεν πιστεύει πως με ένα e-mailθα υλοποιηθεί κάποιο έργο.

Αρχικά, είχαμε την δήθεν «καταλυτική» παρέμβασή του για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, η οποία βέβαια κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος όταν οι Δημότες έλαβαν γνώση των πραγματικών γεγονότων και όλων των δρομολογημένων ενεργειών του Δήμου Ερμιονίδας.


Στη συνέχεια, προσπαθεί να μας πείσει ότι εξαιτίας δικής του πρόσφατης παρέμβασης, δηλαδή μιας σχετικής επιστολής που απέστειλε στην διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. και μια τυχαία συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Άγγελο Χρονά, έχει δήθεν δρομολογηθεί η δημιουργία Τομέα Ε.Κ.Α.Β στον Δήμο Ερμιονίδας.

Αποκρύπτει βέβαια το γεγονός ότι η δημιουργία Τομέα Εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β στην Ερμιονίδα είναι ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου μας και για την υλοποίησή του έχουν γίνει μια σειρά ενεργειών από την παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά και από τις προηγούμενες.

Επί δημαρχίας κ. Δημήτρη Καμιζή και επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και αποστάλθηκαν σχετικές επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για παράδειγμα, στις 16/09/2014 ο αείμνηστος Δημήτρης Σφυρής απέστειλε με αρ. πρωτ. 11659 στον τότε Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο, την παρακάτω επιστολή:

Η παρούσα Δημοτική Αρχή συνέχισε τις προσπάθειες των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων, προβαίνοντας σε μια σειρά ενεργειών προς το Υπουργείο Υγείας, την Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που στόχο έχουν την υλοποίηση του δίκαιου διαχρονικού αιτήματος της δημιουργίας Τομέα Εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β. στον Δήμο Ερμιονίδας, ο οποίος θα σώσει ζωές στην περιοχή μας.

Πριν από έξι μήνες, στις 23 έως 25 Ιουνίου 2022, ο Πρόεδρος Ε.Κ.Α.Β. Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός, παραβρέθηκε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΚΟΜΕΝ στο Πόρτο Χέλι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πόρτο Χέλι, λόγω των εργασιών του συνεδρίου,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, με θέμα συζήτησης την δημιουργία τμήματος Ε.Κ.Α.Β. στον Δήμο Ερμιονίδας.

Λίγο νωρίτερα, τον Μάιο του 2022, ο κ. Κ. Κατσαρός είχε στείλει υπόμνημα προς την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας,  στο οποίο είχε θέσει το αίτημα για την δημιουργία  τριών νέων τομέων εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β. στην Αρκαδία (Γορτυνία), στην Μεσσηνία (Άγιος Ανδρέας) και στην Αργολίδα (Δήμος Ερμιονίδας).

Επίσης, αντίστοιχο αίτημα είχε λάβει στις 22 Μαρτίου 2021 από τους εκπροσώπους του Ε.Κ.Α.Β. Αρκαδίας, ο τότε Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ.  Άγγελος Χρονάς, όπως φαίνεται στο παρακάτω δημοσίευμα εκείνης της εποχής:

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού δεν είναι δυνατόν κάποιος απλός πολίτης να ισχυρίζεται ότι επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής μας, αποστέλλοντας μια επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β., στην οποία επαναλαμβάνει γνωστά επιχειρήματα, τα οποία τίθενται για πάνω από μια δεκαετία σε όλους τους αρμόδιους φορείς από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο ένας απλός πολίτης να προσπαθεί ανεπιτυχώς να οικειοποιηθεί μια σειρά ενεργειών βάθους δεκαετίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Το πρόβλημα εξαιτίας του οποίου δεν έχουν ευοδωθεί μέχρι σήμερα αυτές οι διαχρονικές ενέργειες και παρεμβάσεις, παρόλο που συντρέχουν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις (χιλιομετρικές αποστάσεις, πληθυσμιακό, κτιριακές υποδομές) για την δημιουργία Τομέα Εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β. στον Δήμο Ερμιονίδας, εστιάζεται στην έλλειψη προσωπικού.

Διότι για να λειτουργήσει ο Τομέας Εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β. στον Δήμο μας, απαιτείται εκ του Νόμου ελάχιστο προσωπικό 10 ατόμων, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή διαθέσιμο.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να. .ξεπεραστεί το βασικό εμπόδιο της έλλειψης προσωπικού και επιτέλους να δημιουργηθεί ο Τομέας Εξυπηρέτησης Ε.Κ.Α.Β. στον Δήμο μας.

Η λειτουργία του οποίου θα σώσει ζωές και θα αναβαθμίσει το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων και της διαμονής των επισκεπτών και των παραθεριστών της πανέμορφης Ερμιονίδας.

Γραφείο Δημάρχου