eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

ΕΡΜΙΟΝΗ ΓΙΑΛΑ- ΓΙΑΛΑ 2023: ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ !

ΕΡΜΙΟΝΗ ΓΙΑΛΑ- ΓΙΑΛΑ 2023:
''ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''


Απο σήμερα το πρωί το ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ ξεκίνησε με τον στολισμό στα Ερμιονίτικα καϊκια και στον περιβάλλοντα χώρο της Ερμιόνης. Παραμονή των Θεοφανείων , το πιο μεγάλο έθιμο στην ιστορία της ναυτικής πολιτείας της Ερμιόνης με έναν Δήμο ν΄αστράφτει απο καθαριότητα να λάμπει απο στολισμό για το μεγάλο έθιμο και να Βάζει πλάτη και να βρίσκεται ψυχή και σώμα κοντά στα παλικάρια του Σταυρού!

  • Έπειτα απο δύο χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας το έθιμο συνεχίζεται...

Τα στελέχη του Δήμου Ερμιονίδας με μπρόσταρη τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, μαζί με κοινοτικούς συμβούλους και σε αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία της πόλης και το Μητροπολίτη μας κινητοποίηθηκαν για να είναι έτοιμη η πόλη της Ερμιόνης να υποδεχτεί το παγκοσμιώς γνωστό & μοναδικό  έθιμο αλλά και τον κόσμο που θα επισκεφθεί την πόλη για να απολάυσει  το ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ.

Τα παλικάρια του Σταυρού αφού στόλισαν τις βάρκες για την αυριανή μεγάλη ημέρα του καθαγιασμού των υδάτων πήγαν στα σπίτια τους , ξεκουράστηκαν λίγο και ξεκίνησαν την ιεροτελεστία του εθίμου αφού ντύθηκαν με ναυτική περιβολή , έπειτα πήγαν στο πρώην Δημαρχείο Ερμιόνης και άκουσαν ευχές απο τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο ,τον Αντιδήμαρχο Δαμιανό Κουτούβαλη, τον αντι Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Μέλλο Γεώργιο , πολλά στελέχη της Δημοτικής αρχής και κοινοτικοί σύμβουλοι.Στη συνέχεια όπως θα δείτε ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογράφια παρουσία Δημάρχου στα σκαλοπάτια του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης και μετά τσουρμάρανε στα ΣΤΕΝΑ και στα σοκάκια της Ερμιόνης τραγουδώντας το ομώνυμο τραγούδι του ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ έτοιμοι να αναπαραστήσουν πιστά το έθιμο των παππούδων μας που περνάει αναλλοίωτο απο γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ