eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:MIA AΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - O ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΛΕΨΕ .....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΠΕ

 

Στο τελευταίο σχοινοτενές διάγγελμά του ,ο συγκυριακός Δήμαρχος κ Γ. Γεωργόπουλος, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό του επιζητούμενου από μέρος του δανείου ως <καταχρηστικού> ,σχολιάζει:<< Δηλαδή έχεις το θράσος και να με χαρακτηρίζεις καταχραστή και περιμένεις να μην σου απαντήσω;>>

ΕΛΕΟΣ! Αν ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα, αυτό είναι σοβαρό θέμα. Αν  την γνωρίζει και συνειδητά την διαστρεβλώνει αυτό είναι άλλο θέμα ,σημαντικότερο. Δείχνει ότι παρά την σειρά ετών διαμονή του στην Ερμιονίδα, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως απευθύνεται σε ανθρώπους καλλιεργημένους ,με παιδεία και όχι αγράμματους!

Στο πρώτο λεξικό της ελληνικής γλώσσας ,που θα ανατρέξει κανείς θα δει πως ο όρος <<καταχρηστικός>> σημαίνει: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ,ΚΑΘ΄ΥΠΕΡΒΟΛΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Γι΄ αυτό το <<γράμμα και το πνεύμα του νόμου>> μιλούν τα κείμενα μου, και ας πάψει να επιδιώκει την διαστρέβλωση των γραφομένων μου, συνειδητά η από άγνοια της ελληνικής γλώσσας!


Η λέξη <<καταχραστής>> ανήκει στον δικό του φαντασιακό και μόνο! Όπως και η υπερψήφιση  της πρότασης του στο Δημοτικό Συμβούλιο με 15 ψήφους ,έναντι 18 απαιτούμενων από τον  νόμο. Μάλλον πλάθει φαντασιακούς κόσμους με τα έξαλλους πανηγυρισμούς  ότι πέρασε η πρόταση του!

Συνειρμικά με ωθεί να θυμηθώ την Κυβέρνηση Δημητρίου Βούλγαρη(τζουμπέ),όπου με την παρουσία 85 βουλευτών το 1874,προχώρησε στη ψήφιση του προυπολογισμού, ενώ για την   απαραίτητη απαρτία χρειάζονταν 96. Ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του   και την πρωθυπουργοποίηση  του Χαρίλαου Τρικούπη!

Τώρα  ο Δήμαρχος  έχει ένα  δρόμο για να βγεί από την σύγχυση του ,να συνεργαστεί με τις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για να μάθει πότε   εγκρίνεται η όχι ένα τόσο υπέρογκο δάνειο ύψους 2,350,000 ευρώ, καθώς  επίσης να αναζητήσει και άλλες λύσεις ποιό συμφέρουσες ,ποιό οικονομικές ,ποιό συμβατές στα οικονομικά δεδομένα του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Εμείς  τον περιμένουμε στο Δημοτικό μας συμβούλιο  ,φτάνει να είναι διαβασμένος ,και να έχει απαλλαγεί    από το αλαζονικό ύφος του, δεν ταιριάζουν στην τοπική μας κοινωνία  τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο, συλλογικό, θεσμικό όργανο  της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , η άγνοια, η  μη τήρηση του νόμου, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, οι τακτικές   σκοπιμοτήτων από την Διοίκηση υποβαθμίζουν την λειτουργία του, δεν θα το επιτρέψουμε  ,θα προστατέψουμε το κύρος του και ευρύτερα τα συμφέροντα του ΔΗΜΟΥ και των Δημοτών μας.

Εμείς διαχρονικά έχουμε καταθέσει προτάσεις που αναβαθμίζουν την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου, είναι θέμα Αρχής για εμάς:  τα μεγάλα  και σοβαρά  θέματα που απασχολούν  τον Δήμο μας ,να μην μένουν μόνο σε επίπεδο οικονομικής επιτροπής αλλά να εισέρχονται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο . 

 

                                                                                                     ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

                                                                                             ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                                    ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ