eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Εμείς βάλαμε τάξη στο σπίτι μας;

 Την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου για την απόφαση του Δήμου Γλυφάδας να μειώσει άμεσα κατά 20% τα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως υπογραμμίζεται, τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος αναφέρει: "Βάλαμε τάξη στο "σπίτι" μας για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τον λογαριασμό για κάθε σπίτι και για κάθε επιχείρηση".

Ο Δήμος μας νομίζει ότι υπάρχει για να διαχειρίζεται τέλη και φόρους, και να ζητάει από το Κράτος κονδύλια που και αυτά προέρχονται από τους φόρους και επιπλέον προσωπικό που και αυτό θα πληρώνεται από τέλη και φόρους; Ή υπάρχει για να διαχειρίζεται επενδύσεις (Λιμάνια, λιμενικές ζώνες, πεζοδρόμια, πλατείες, αμμουδιές, δημοτική περιουσία, κ.λ.π.) που έχουν γίνει με φόρους και που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση επ' ωφελεία των δημοτών του;  Ωφέλεια που οδηγεί σε μείωση των δημοτικών τελών, όπως στη Γλυφάδα, που αν και αυτή ..... ριβιέρα, νοιάζεται για την τσέπη των δημοτών της, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Βασίλης Γκάτσος