eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Και αυτή η κυβέρνηση δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

 Σε απόδειξη 70 ευρώ βενζίνης από βενζινάδικο πολυεθνικής, αναγράφεται στο κάτω μέρος: Για τη βενζίνη πληρώσατε 30 ευρώ, για φόρους 40 ευρώ. Η τιμή της βενζίνης ήταν 1.40 ευρώ/λίτρο.

Αν τελικά η τιμή της βενζίνης διπλασιαστή στο 2.80, για την ίδια ποσότητα βενζίνης η απόδειξη θα γίνει 140 ευρώ και θα γράφει: για βενζίνη 60 ευρώ, για φόρους 80 ευρώ.
Αν λοιπόν η κατανάλωση βενζίνης μείνει σταθερή, το Κράτος διπλασιάζει τα έσοδά του. Πρέπει η κατανάλωση να πέση πανελλαδικά στο μισό για να έχει ακριβώς τα παλιά του έσοδα.  Αυτό βέβαια είναι αδύνατον. Άντε να πέσει η κατανάλωση ένα 20%.
Άρα δίκαιο και λαϊκό μέτρο είναι να πει το Κράτος ότι μειώνω τους φόρους στη βενζίνη, αφού όσο δυσκολεύεται ο πολίτης οδηγός, τόσο αυξάνουν τα έσοδα του Κράτους. Αντί αυτού, και χωρίς αντίρρηση από την αντιπολίτευση, μέρος των επιπλέον εσόδων επιστρέφει  με κάθε είδους επιδοτήσεις κ.λ.π. αποσιωπώντας ότι τα χρήματα προέρχονται από κέρδη λόγω φόρων. Έτσι τα χρήματα φαίνεται να είναι του Κράτους - πατερούλη που στοργικά φροντίζει τους πολίτες του (διάβαζε δυνητικούς ψηφοφόρους), ενώ τα χρήματα πάρθηκαν από την τσέπη των οδηγών.
Φυσικά και η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι πιο κοντά στον πολίτη και στον δημότη δεν φαίνεται να έχουν αντίρρηση.
Και έτσι ζούνε όλοι καλά και μεις καλύτερα, μέσα στο παραμύθι μας.

Βασίλης Γκάτσος