eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ(ΑΚΗ) ΓΟΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΛΥΔΩΡΟ ΔΑΚΟΓΛΟΥ

''Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ(ΑΚΗ) ΓΟΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΛΥΔΩΡΟ ΔΑΚΟΓΛΟΥ''

 

Συνέντευξη με... έναν Πρωταγωνιστή!


akromolio

Η αναζήτηση νέων ανθρώπων, που δεν φοβούνται να “υποτάσσουν” τη ζωή τους στο γενικότερο συμφέρον, πρέπει να αποτελεί μόνιμο στόχο των παλαιών. Ή τουλάχιστον, όσων αναζητούν δρομείς για να τους παραδώσουν τη σκυτάλη.

Το ξάφνιασμα που μας δημιουργούν είναι ένας τρόπος για να τους δούμε. Να νοιώσουμε την αναβίωση της ελπίδας και την ηρεμία πως …υπάρχει μέλλον.

Η ανεξαρτητοποίηση του κορυφαίου Δημοτικού Συμβούλου Λάζαρου Γούτου, από την δημοτική παράταξη του Τάσου Λάμπρου, ήταν το ξάφνιασμα που προκάλεσε την προσοχή μου. Ο λόγος που αναφέρθηκε ήταν η αιτία αυτής της συνέντευξης.

«Διαφωνώ με την μικροπολιτική τακτική και υπηρετώ τον στόχο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου» είπε, εν ολίγοις, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Γούτος, που τόλμησε να εκτεθεί σε δημόσια κριτική ακολουθώντας την βασική εντολή των ψηφοφόρων προς κάθε αιρετό, η οποία λέει: «Σου ζητώ να με εκπροσωπήσεις για το γενικό καλό και όχι για το ατομικό σου συμφέρον».

Αφορμή, η μικροπολιτική στάση του Τάσου Λάμπρου και η απαξίωση της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. στην αντιμετώπιση του δομικού έργου του Ηλεκτροφωτισμού ολόκληρου του δήμου με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας. Έργου που θα βελτιώσει τον φωτισμό, θα μειώσει το κόστος των δημοτών και θα συνεισφέρει στην βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών με μείωση των ρύπων που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα κατά τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας.

Του υπέβαλα τέσσερις ερωτήσεις με σκοπό να μας πει:

– γιατί πήρε αυτή την απόφαση,

-αν η ανεξαρτητοποίησή του έχει ηθική και πολιτική βάση και τέλος,

αν θα παραμείνει ως “υπηρέτης των πολλών” στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι απαντήσεις του αξίζει να διαβαστούν και, γιατί όχι, να γίνουν τρόπος σκέψης για όσους εκπροσωπούν Πολίτες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Πρόσφατα καταθέσατε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. με την οποία είχατε εκλεγεί και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στην παράταξη. Γιατί ανεξαρτητοποιηθήκατε;

ΓΟΥΤΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτερο όργανο του Δήμου, έχει τη γενική αποφασιστική αρμοδιότητα και είναι μια δυναμική ένωση εκπροσώπων των δημοτών για να δίνουν ρεαλιστικές και συμφέρουσες για το Δήμο λύσεις. Oι δημοτικοί σύμβουλοι, ωστόσο, επιβάλλετε να έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου, κατά συνείδηση. 

Όταν υπάρχουν ιδέες και προτάσεις που κρίνω ότι είναι καταφανώς υπέρ των δημοτών και του Δήμου, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του οδοφωτισμού η οποία απετέλεσε και την αφορμή για την ανεξαρτητοποίησή μου, ανεξαρτήτως  της παράταξης από την οποία διατυπώνονται, τις στηρίζω και θα τις στηρίζω, γιατί προέχει το  συμφέρον  της  Πόλης  μας  και  των  κατοίκων  της.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Ποια είναι η ηθική βάση της απόφασής σας; Σκεφθήκατε τους ψηφοφόρους σας; Σας απασχόλησε η σκέψη μήπως προδώσατε την εντολή τους;

ΓΟΥΤΟΣ: Σκέφτηκα πολύ αυτή την κίνηση και τις πιθανές αντιδράσεις που θα προκαλούσε, το οποίο συζήτησα με συνεργάτες μου και ψηφοφόρους που με βοήθησαν  σε αυτή την απόφαση της ανεξαρτοποίησης. Όμως ακριβώς επειδή ΕΓΩ τιμώ την εντολή αυτών που με τίμησαν με τη ψήφο τους, είχα την υποχρέωση να πράξω, με απόλυτο σεβασμό προς  τα πιστεύω μου και προς το συμφέρον της κοινωνίας μας. Προδοσία θα ήταν εάν έπραττα ενάντια στα πιστεύω μου και στο συμφέρον των συνδημοτών μου, μόνο και μόνο για να  εξασφαλίσω  ατομικά  πολιτικά “οφέλη”.  Η πράξη μου ήταν απολύτως έντιμη. Mε την ίδια εντιμότητα και διάθεση προσφοράς θα συνεχίσω να τιμώ την ψήφο των συμπολιτών μου και ως ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος.

Θα λειτουργώ ανεξάρτητα και αυτόνομα, με μόνο γνώμονα  αυτό για το οποίο κατέβηκα στις εκλογές και για το οποίο δεσμεύτηκα σε όσους με ξέρουν και  με  ψήφισαν,  ότι  δηλαδή  θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου, με όποιον τρόπο μπορώ,  μόνο προς το συμφέρον της πόλης  μας.  

Η Ερμιονίδα, που είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, αξίζει μεγαλύτερη πρόοδο και προκοπή.  

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Ποια είναι η πολιτική βάση της απόφασής σας;

ΓΟΥΤΟΣ: Δεν υπήρχε σύμπνοια στην έκφραση των απόψεων για τα δημοτικά. Υπήρχε μια διαφορετική θεώρηση στο πως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, κάτι το που είχε ξεκινήσει από την  δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2019. Έδωσα  χρόνο,  αλλά τελικά είδα ότι «είχε στραβώσει ο γιαλός» και άλλαξαν  αυθαίρετα πολλές διαδικασίες, χωρίς να ακουστεί η άποψη μου.  

Είμαι αντίθετος με πράξεις που σαν σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μόνο εντυπώσεις  και  δεν  στηρίζουν την ίδια τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αντίθετα  τραυματίζουν τόσα χρόνια την Ελληνική κοινωνία, όπως και σε απόψεις που στηρίζονται σε νοοτροπίες μιας άλλης εποχής .

Για να προκόψει ένας τόπος χρειάζεται, εκτός από αγάπη γι΄ αυτόν και μια ψύχραιμη θεώρηση και κατανόηση της πραγματικότητας του 21ου αιώνα, σύγχρονες αντιλήψεις, διευρυμένες οπτικές και διαχείριση των προβλημάτων με τεχνοκρατικούς τρόπους, που συνάδουν με την πραγματικότητα αυτή.

Και πάνω απ΄ όλα χρειάζεται ΟΡΑΜΑ για το ποια κοινωνία  θέλουμε.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Παραμένει η πίστη σου στο διαδραστικό επίπεδο εξουσίας που λέγετε Αυτοδιοίκηση;

ΓΟΥΤΟΣ: Η αποτελεσματικότητα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι που διοικούν, προέρχονται από τον τοπικό πληθυσμό και άρα έχουν πλήρη γνώση των τοπικών  προβλημάτων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση από την άλλη, ενθαρρύνει τα πολιτικά δικαιώματα και τη δημοκρατία, καλλιεργώντας το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι», διατηρώντας και προάγοντας έτσι τους δημοκρατικούς θεσμούς. Επίσης θεωρείται και ως άμυνα απέναντι στην ισχυρή κεντρική διοίκηση. Επομένως η πίστη μου προς αυτή παραμένει σταθερή και στις επόμενες Δημοτικές εκλογές θα είμαι πάλι υποψήφιος με περισσότερη γνώση και εμπειρία. 

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, πιστεύω ότι με την ψήφο τους, θα δικαιώσουν την απόφασή μου.-