eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΙΟΥ: ''ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΑΣΜΟΥ & ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ.''


'' ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.ΠΔ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕ  (ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ -ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΙΟΥ!''




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την συντήρηση και επισκευή του ανεμόμυλου που βρίσκεται στο άλσος «Μπίστι» της Κοινότητας Ερμιόνης.


Στο ανατολικό άκρο της πόλης, μέσα στο πευκόφυτο άλσος, ο ανεμόμυλος των Μητσαίων αγωνιστών του 1821, ο οποίος χτίστηκε μεταξύ του 1780-1790, και αποτελεί ένα επιπλέον κόσμημα για την ιστορία της Ερμιόνης, έχρηζε εργασιών επισκευής και ανακαίνισης.


Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, έχοντας στην φροντίδα του τον χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο ανεμόμυλο, προγραμμάτισε και εκτέλεσε τις απαιτούμενες εργασίες μεταξύ των οποίων ήταν και η αποκατάσταση ζημιών στην στέγη του, εργασίες χρωματισμών στην στέγη και στο κτίσμα, εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και μελέτη και εγκατάσταση εξωτερικού φωτισμού με φωτοβολταϊκά.


Με απόλυτο σεβασμό στο κτίριο και στην ιστορική του διαδρομή και με την δέουσα προσοχή στην διατήρηση του μνημείου και του φυσικού περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και υλοποιήθηκε το έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.


Σας προσκαλούμε να απολαύσετε την υπέροχη διαδρομή μέσα στο άλσος και να επισκεφθείτε τον ανεμόμυλο στο Μπίστι της Ερμιόνης, στο πρωινό φως ή στο δειλινό με τους υπέροχους χρωματισμούς.


Η ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της Ερμιονίδας με σεβασμό και ευθύνη και ευαισθησία, με μελέτες και έργα,  είναι ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας!


Ο Πρόεδρος

Δαμιανός Κουτούβαλης