eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

''Ο Δήμος Ερμιονίδας στην 36η έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη''

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην 36η έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε 12-14 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, μία διοργάνωση που αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Η Philoxenia πλαισιώθηκε από πλήθος παράλληλων γεγονότων και δράσεων, φυσικών και ψηφιακών, ενώ ενισχυμένες ήταν και οι ψηφιακές της υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολυνθούν εκθέτες και επισκέπτες στις μεταξύ μας συναντήσεις. Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.


Τον Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου, η Πρόεδρος Δ.Σ. Κ. Τόνια Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος κ. Δαμιανός Νάκος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας- Πορτοχελίου( ΕΞΕΠ) κ. Μιχάλης Τριγκάκης.


Ο Δήμος Ερμιονίδας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο 18, ως συνεκθέτης μαζί με άλλους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δημιουργώντας δύο εντυπωσιακά, κατά γενική ομολογία, stands με άρωμα ελιάς, ροδιού, μελιού, κρασιού, χαρουπιού, παραδοσιακών γλυκισμάτων και προϊόντων της Ερμιονίδας. Οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες και οι φορείς του Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας, ζητώντας μας πληροφορίες, ώστε να μπορέσουν να τα προμηθευτούν και να επισκεφθούν την Ερμιονίδα, της οποίας μεταφέραμε τις ομορφιές, με εικόνες και βίντεο.

Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με επιχειρηματίες του Τουρισμού, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, hosted buyers από διάφορες χώρες αλλά και με φορείς του Τουρισμού. Το περίπτερό μας επισκέφθηκαν και πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί μας, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Βίκυ Λοΐζου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κων/νος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόρης Τάσιος, η βουλευτής Σύριζα Α' Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και Δήμαρχοι Δήμων της Πελοποννήσου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον προορισμό Ερμιονίδα αλλά και να γευτούν τα εξαιρετικά προϊόντα της. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας τους τίμησε, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, προσφέροντάς τους την επετειακή έκδοση του Δήμου ''Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821''.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαμε : το Συμβούλιο των Ξενοδoχειακών ενώσεων Ελλάδος, όπου τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Μιχάλης Τριγκάκης και εκεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι ενώ είμαστε στον Νοέμβριο, ο Τουρισμός ακόμα προσθέτει στο ΑΕΠ της χώρας και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης ενημέρωσε πως γίνονται καμπάνιες για χειμερινό Τουρισμό και city breaks.

Τα εγκαίνια της έκθεσης όπου τιμήθηκε ο όμορος και αγαπημένος Δήμος Επιδαύρου λόγω των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η ομιλία για τον Τουρισμό εμπειρίας και την αναζήτηση της αυθεντικότητας, η συζήτηση για τις κινηματογραφικές παραγωγές που λειτουργούν ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης, η ανάδειξη του ιστορικού και μοναστηριακού τουρισμού από τον Δήμο Γορτυνίας και φυσικά η παρουσίαση από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου της καμπάνιας ''Peloponnese, Greece Beyond the Obvious''.

Το brand name Ermionida γίνεται γνωστό, η Ερμιονίδα αποτελεί πλέον έναν από τους ελκυστικότερους ασφαλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, παίρνει την θέση που της αξίζει στην αγορά Τουρισμού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό.



Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κ. Ευάγγελο Δημαράκη και την Εταιρεία ''Hermes'' για τα προϊόντα λαδιού, τον κ. Δημήτρη Κόντο και την Εταιρεία ''Οικόκηπος'' για τα

προιόντα Ροδιού και Χαρουπιού, τον κ. Παντελή Κολυμπάδη και την Εταιρεία ''Ροδάμυ'' για τα προιόντα Ροδιού, Μανταρινιού και Πορτοκαλιού, την κ. Ελίνα Μπαϊρακτάρη και την Εταιρεία ''Ermionis'' για τα προϊόντα Μελιού, τον κ.Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο για τα τοπικά κρασιά ''Δίδυμοι'', την οικογένεια Δρούγκα και την Επιχείρηση '' Drougas Bakery'', τον κ. Γιάννη και την Επιχείρηση ''Φούρνοι Καραγιάννης'', την κ. Μάγδα Καρανικόλα και την Επιχείρηση ''Το Παραδοσιακό'' για τους εξαιρετικούς παραδοσιακούς κέλλους και τα αμυγδαλωτά, τον κ. Σωτήρη Νταουλιάρη για τις κηραλοιφές, την κ. Ελένη Τσιρτσίκου και το ''Louloudopolio'' για την υπέροχη σύνθεση ελιάς, την κ. Αναστασία Θηβαίου και το ''La Fleuriste'' για τα φινετσάτα είδη διακόσμησης και τον κ. Κίμωνα Γεωργακόπουλο και την Εταιρεία '' Heli cars'' για την ευγενική παραχώρηση του βαν με το οποίο μεταφερθήκαμε στην Θεσσαλονίκη. Σας ευχαριστούμε που πάντα είστε πρόθυμοι και συνεργάζεστε μαζί μας για την προώθηση του Τουριστικού προϊόντος και την Προβολή της Ερμιονίδας.