eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη



«Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Με μια σεμνή και λιτή τελετή, αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, απονεμήθηκαν για τρίτη χρονιά τα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» από τον Δήμο Ερμιονίδας, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Γιάννης Γεωργόπουλος, μαζί με την Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο της Επιτροπής των Βραβείων κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ερμιόνης κύριο Ιωσήφ Ελ. Μερτύρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώση υποδέχτηκαν την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο παραδοσιακό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου της Ερμιόνης.



Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.  Αμέσως μετά ο Δήμαρχος επέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Χρυσό Κλειδί του Δήμου, ανακηρύσσοντάς την σε Επίτιμη Δημότη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίδοση των «Βραβείων Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Πρόκειται για έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για ολόκληρη την περιοχή της Αργολίδας, ο οποίος έχει θεσπιστεί από τον Δήμο Ερμιονίδας, τόπο καταγωγής της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, προς τιμήν της.

Τα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021» απονεμήθηκαν σε κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα:

- Στην Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Άντρη Αναστασιάδη η οποία έλαβε Ειδική Τιμητική Διάκριση Αλληλεγγύης ανάμεσα στους Λαούς

- Στον Ομότιμο Καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο King’s College London Roderick Beaton, ο οποίος βραβεύτηκε για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

- Στην  Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανη Ελένη Αρβελέρ για τη συμβολή της στην ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας

- Στη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα για την προσφορά της στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών

- Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για την προσφορά του στον πολιτισμό της Αργολίδας.  Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Μουσείου, Τίνα Αντωνοπούλου.