eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ''Επιστημονικό συνέδριο στην Ερμιόνη για τα 200 χρόνια απο την Επανάσταση του 1821''

 



Τα μέλη της Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας «Ερμιονίδα 2021» συνέβαλαν με τις προτάσεις τους ούτως ώστε να αναδειχθούν τόσο τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης όσο και να διαχυθούν οι ιδέες που αποτελούν το βαθύτερο νόημα του εορτασμού μέσα από τον σχεδιασμό εκδηλώσεων και δράσεων.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανταποκρίθηκε θετικά και ένθερμα στήριξε τις προτεινόμενες εκδηλώσεις και δράσεις της εμβληματικής επετείου εκ των οποίων άλλες πραγματοποιήθηκαν και άλλες είναι σε εξέλιξη.

Κορυφαία εκδήλωση αποτελεί το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη, το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η επίδρασή τους στην Επανάσταση και στο δημοκρατικό βίο της σύγχρονης Ελλάδας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Ερμιόνης. 


Σπουδαίοι εισηγητές θα πλαισιώσουν το συνέδριο, του οποίου την επιστημονική επιμέλεια έχει ο συνταγματολόγος Κων/νος Μποτόπουλος. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ν.Π. Κοιν. Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης.

Αφετηρία του συνεδρίου είναι η Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827, μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη στο ιστορικό κτήριο «Βουλευτικό» κατά το διάστημα από 18 Ιανουαρίου μέχρι 17 Μαρτίου 1827.

Το επιστημονικό συνέδριο αποτελεί φόρο τιμής στους ήρωες αγωνιστές του ’21 αλλά και στους τοπικούς μας αγωνιστές καθώς επίσης και σε εκείνους που σε επίπεδο πολιτικό κίνησαν τα νήματα και εργάστηκαν για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους δημοκρατικού και φιλελεύθερου, η ιστορία του οποίου αποτελεί ψηφίδα της παγκόσμιας ιστορίας.

Η είσοδος του κοινού για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά της covid 19.


Γραφείο Δημάρχου