eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τάσος Λάμπρου:'' ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ''

 


Αγαπητοί Συνδημότες/Συνδημότισσες,

Τον τελευταίο καιρό και αμέσως με την συμπλήρωση των δύο χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αισθανόμενος την υποχρέωση που απορρέει από τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση, θέλησα και θελήσαμε ως παράταξη να επισημάνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα σπουδαίο στον Δήμο μας, πρός στην κατεύθυνση της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας.


Ο κ. Δήμαρχος το επαναλαμβάνω και σε αυτήν την επιστολή μου, αντί να συναισθανθεί τις ευθύνες του και να τις αναλάβει εμπράκτως, κάθε φορά με τις απαντήσεις του προσπαθεί να παραπληροφορήσει και να αποπροσανατολίσει και εμάς τους Δημοτικούς συμβούλους και εσάς αγαπητοί συνδημότες, θολώνοντας το τοπίο και αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να προβληματιστεί, καταφέρεται με αλαζονική συμπεριφορά εναντίον μου αλλά και εναντίον άλλων προσώπων, με ύβρεις και απαξιωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει ο ίδιος τον πολιτικό διάλογο και να τον μεταστρέψει σε «αψιμαχίες και έριδες» με προφανή επιδίωξη να κουραστούμε όλοι εμείς και να μη παρακολουθούμε τα πολιτικά δρώμενα στο Δήμο μας. Εμείς βέβαια, δεν θα του κάνουμε αυτή τη χάρη, θα επιμείνουμε στην ουσία των θεμάτων και στην αντικειμενική ενημέρωσή σας, πράγμα πολύ εύκολο διότι ο κ. Γ. Γεωργόπουλος εκτίθεται από μόνος του με τα γραφόμενα του και τα δήθεν πειστήρια που παραθέτει.

Συγκεκριμένα λοιπόν, κάτω από την πίεσή μας από την άσκηση του αντιπολιτευτικού μας ρόλου ο ίδιος μας αποκάλυψε εμμέσως και αμέσως ότι:

1. Για δύο ολόκληρα χρόνια (730 ημέρες!) είχε πολύ θολή εικόνα ο ίδιος για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και κυρίως για αυτά που οι προκάτοχοί του είχαν εξασφαλίσει με δωρεές συμπολιτών μας. Επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια , έπρεπε ο ίδιος ο Δήμαρχος να είχε φροντίσει να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τους σκοπούς των δωρητών όπως άλλωστε είχε διακηρύξει προεκλογικά.

2. Απεδείχθη ότι δύο χρόνια δεν γνώριζε ο ίδιος ως όφειλε, ότι οι πράξεις αυτές των δωρεών ολοκληρώθηκαν με την αποδοχή των κληρονομουμένων στοιχείων και την μεταγραφή τους στο υποθηκοφυλακείο και αυτήν την έλλειψη γνώσης εκ μέρους του, την χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για την απραξία που έχει επιδείξει δυο χρόνια τώρα για την συνέχιση των δράσεων των προηγουμένων δημοτικών αρχών για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου.

α) Στην περίπτωση της δωρεάς του Ηλία Φωστίνη δεν γνώριζε ο ίδιος ως όφειλε την προυπάρχουσα ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε την ανέφερε ως «ξεχασμένη».

(β) Στην περίπτωση των Δημοτικών ακινήτων αλλά και χρηματικού ποσού που προήλθαν από την δωρεά του Κώστα Δημότση δεν γνώριζε ο ίδιος ως όφειλε, ότι η

πράξη της δωρεάς ήταν ολοκληρωμένη και με την αποδοχή κληρονομιάς και με την μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο. Εκείνο που είναι εντυπωσιακό ,είναι πως δεν αναρωτήθηκε ο ίδιος πώς ήταν δυνατόν να έχουν κατατεθεί 200,000 ευρώ από την κληρονομιά του δωρητή στην Τράπεζα για λογαριασμό του Δήμου , να έχουν ξεκινήσει εργασίες στην παλαιά κατοικία του , να έχει ανατεθεί αρχιτεκτονική μελέτη στο κτήμα του- γήπεδο, χωρίς να έχουν υπάρξει και κατατεθεί οι προβλεπόμενοι τίτλοι κυριότητας του Δήμου!

3. Είναι επίσης απορίας άξιο το γεγονός, πώς, ειδικοί συνεργάτες άμισθοι και έμμισθοι αλλά και σύμβουλοι της παράταξής του, που υπήρξαν σύμβουλοι και επί δημαρχίας Καμιζή όταν δωρήθηκαν τα ακίνητα, άφησαν τον κ. Δήμαρχο να πλανάται σε τέτοια πλάνη, για δύο ολόκληρα χρόνια τελικά τόσο εκτεθειμένο.

Καλά ο ίδιος δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

4. Προκύπτει ότι ο κ. Δήμαρχος δεν γνωρίζει τις δημοτικές διαδικασίες όπως αναφέρονται στον οργανισμό του Δήμου, ΦΕΚ. 2446/2/11/11 τεύχος β’, στον οποίο, στην ενότητα ΣΤ’ άρθρο 11 όπου υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη ότι η Οικονομική Υπηρεσία τηρεί το αρχείο της περιουσίας του Δήμου και κατά συνέπεια από αυτήν την υπηρεσία έπρεπε να είχε ζητήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Αλλά και αν ακόμα για οποιονδήποτε λόγο, δεν ήταν δυνατή η εύρεσή τους έπρεπε να γνωρίζει, όπως ο κοινός μέσος πολίτης γνωρίζει, ότι με μια αίτηση του ενδιαφερομένου προς το Υποθηκοφυλακείο, λαμβάνει αντίγραφα των τίτλων και τα πιστοποιητικών, τις περισσότερες φορές αυθημερόν και δεν χρειάζεται να περάσουν 730 ημέρες και να το γνωρίσει ,μετά την δική μα όχληση.

5. Αγαπητοί Δημότες, με περισσή ευκολία ο κ. Δήμαρχος μοιράζει τις ευθύνες του από δω και από κει φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατονομάζει άλλους ανθρώπους και Δημοτικούς συμβούλους ότι δήθεν βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου, ενώ περίτρανα αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι αυτός που τα βλάπτει τόσο με την άγνοιά του σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (περιουσιολόγιο υπάρχει στο Δήμο τουλάχιστον μέχρι τέλος του 2012) , όσο και σχετικά με τις απαιτούμενες διαδικασίες για την λειτουργία του Δήμου.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ