eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Έφυγε απο τη ζωή ο ''Mr. GOAL'' του Αργολικού Ποδοσφαίρου...

Καλό ταξίδι Δήμο Λαζάρου...


Γράφει ο Θωμάς Ι. Σκούρτης

  • Έφυγε απο τη ζωή ο ''Mr. GOAL'' του Αργολικού Ποδοσφαίρου...

Έπειτα απο επίπονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο και σε ηλικία 52 ετών, έφυγε απο τη ζωή ένα απο τα μεγαλύτερα αστέρια του Αργολικού ποδοσφαίρου, ο Παλαίμαχος άσσος του Ερμή Ερμιόνης, ο Δήμος Λαζάρου.

Ο Ερμιονίτης Δήμος Λαζάρου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Ερμή Ερμιόνης.

Εξελίχθηκε αγωνιστικά, σε έναν ''σιωπηρό εκτελεστή'' των τερμάτων της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας.

- Μιλάμε για έναν παίχτη Μύθο του Ερμή Ερμιόνης, για τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών του Αργολικού ποδοσφαίρου(με επισημα στοιχεια της ΕΠΣΑ), μετρώντας -συμφωνα με πληροφορίες- 400 και πλέον ΓΚΟΛ στο ενεργητικό του και την πλούσια καριέρα του.

Όντας πιστσιρικάς - έφηβος που ασχολιόμουν ενεργά κι εγώ με το ποδόσφαιρο στην Αργολίδα, είχα την τύχη να αγωνιστώ πολλές φορές στο γήπεδο του Ερμή μαζί με τον Δήμο, που τότε όλοι οι συνομήλικοί μου τον θαυμάζαμε και τον παρακολουθούσαμε με τη φανέλα Νο 9 του Ερμή Ερμιόνης.
Βέβαια αρκετοί άλλοι συμπαίχτες του και συμπατριώτες μας που τον έζησαν ποδοσφαιρικά θα έχουν να πουν πολλές ιστορίες για τον ''Mr. GOAL'' του Αργολικού Ποδοσφαίρου και αξίζει το κόπο κάποια στιγμή να συμβεί αυτό στη μνήμη του.

Σε αυτό όμως που εγώ θέλω να σταθω, είναι στον άνθρωπο Δήμο Λαζάρου, που γνώρισα κι εγώ μεγαλώνοντας αλλά και για την αγάπη και συμπάθεια που έδειχνε ο Δήμος στο πρόσωπο μου, κάθε φορά που συναντιόμασταν.
Μάλιστα πολλές φορές, μου είχε ζητήσει να κάνουμε ένα αφιέρωμα στους πρώτους σκορερς όλων των Εποχών του Ερμή Ερμιόνης, και λόγω φόρτου της δικής μου εργασίας δεν έγινε.


- Ηθικός , οικογενειάρχης , ευαίσθητος , εργατικός, συμπονετικός, γλυκομίλητος, μια ήρεμη δύναμη με χαμόγελο και αισιοδοξία που προσέφερε στη κοινωνία της Ερμιόνης μόνο χαρές και ΝΙΚΕΣ!

Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Δήμου που ποτέ κανείς συμπατριώτης μας δεν αμφισβήτησε! 

Με μια πρόταση:

Ο Δήμος Λαζάρου υπήρξε πρότυπο ΑΘΛΗΤΗ και ΑΝΘΡΩΠΟΥ για την τοπική μας κοινωνία!



Κουράγιο και δύναμη στη λατρεμένη του γυναίκα, την Άννα που πορεύτηκαν μαζί στη ζωή απο μικρή ηλικία και μεγάλωσαν τους δυό γιούς τους, τον Ανάργυρο και τον Νίκο.
 
Επίσης Θερμά Συλλυπητήρια στ΄ αδέρφια του και την απαρηγόρητη Μητέρα του.

 Θωμάς Ι. Σκούρτης

Παρακάτω παραθέτω ορισμένα στοιχεία απο την έρευνα του φίλου μου Κοσμά Γεωργίου:

  1. Με την γαλανόλευκη φανέλα του Ερμή Ερμιόνης πήρε το πρωτάθλημα Αργολίδας της περιόδους 1988-1989 , 1991-1992  ενώ στέφθηκε  Κυπελλούχος Αργολίδας το 1992-1993  και 1993-1994.
  2.  Τη σεζόν (1993-1994) αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας σαν αρχηγός του Ερμή Ερμιόνης στο γήπεδο Καραΐσκάκη απέναντι στους Ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού των  Χαλκιά, Γκούμα, Μπασινά, Αλεξόπουλου, Καραγκούνη . 
  3.   Εκτός από τον Ερμή Ερμιόνης είχε αγωνιστεί και στον Θρίαμβο Αθηνών για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής .
  • Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στην Ερμιόνη .

Η Οικογένεια   αντί για στέφανα επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στον μικρό Άγγελο από το Κρανίδι γιαυτό θα συγκεντρωθούν τα χρήματα έξω από τον Ναό.