eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο Κορονοΐος και τα fake news ...

Γράφει ο Δημοσιογράφος του Εικονοσκοπίου Μίλτος Ιωαννίδης

Αυτή την ύστατη ώρα της μάχης για να μην έχει διασπορά ο ιος και καταρρεύσει το (πολύπαθο) Σύστημα Υγείας της χώρας μας, με κίνδυνο να βιώσουμε μια ανείπωτη τραγωδία, βρήκαν ώρα οι διάφοροι "κομπογιαννίτες" και "συνωμοσιολόγοι" της κακιάς ώρας και του γλυκού νερού, να μας ζαλίσουν με τις δήθεν ψαγμένες αναλύσεις τους. Κάνουν "μπακαλίστικες" συγκρίσεις με τα στατιστικά της γρίπης, του Η1Ν1 ή της γρίπης των χοίρων και βγάζουν συμπεράσματα για τον κορονοιο, κάνοντας τους πραγματικούς επιστήμονες, να τραβάνε τα μαλλιά τους και να σκίζουν τα πτυχία τους! 


Τι θέλουν να μας πουν; Οτι δεν είναι δηλαδή μια παγκόσμια πανδημία αλλά...μια συνωμοσία, στην καλύτερη, ή ότι είναι ιος προερχόμενος απο σκοτεινά κέντρα... συνωμοσίας για να ελέγξουν τον πληθυσμό και να μας κλείσουν στα σπίτια μας για μας ελέγχουν μετά με... τσιπάκια (και δεν ξέρω εγω τι άλλο) στην χειρότερη! Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα λαμπρά και φωτισμένα μυαλά, που τα ξέρουν όλα, όλοι εμείς που μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους συνάνθρωπους μας, τις ευπαθείς ομάδες και την Δημόσια Υγεία, είμαστε ούτε λίγο ούτε πολύ πρόβατα και εύκολα χειραγωγούμενη μάζα! Το γεγονός ότι σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει απευθύνει έκκληση για να είμαστε υπεύθυνοι, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει τι δημοσιεύει το κάθε ψαγμένο site για να μας... αφυπνίσει. Έφτασαν σε σημείο οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ, να αμφισβητούν την δραματική κατάσταση στην Ιταλία, επειδή δεν βρέθηκε ένα κανάλι να δείξει της κηδείες και τους συγγενείς των θυμάτων του κορονοιου! Μιλάμε για ακλόνητα επιχειρήματα, όχι αστεία! Ασφαλώς, την εμφάνιση τους έκαναν και αυτοί, που την ώρα που απαιτείται εθνική ομοψυχία για να αφήσουμε πίσω μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή την περιπέτεια, βρήκαν την ώρα να βγάλουν άρθρα για τον... νεοφιλελευθερισμό(!), το... βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα (!) και να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να κάνουν αντιπολίτευση και να καταγγείλλουν ότι καταγγέλεται και δεν εξυπηρετεί την ιδεολογία τους! Ναι! Ακόμα και τώρα, που καλούμαστε να δώσουμε μάχη για το πλέον πολύτιμο αγαθό, που είναι η υγεία, βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε τα απίστευτα! Λες και αυτή είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για "πλεκτάνες", "συνωμοσίες", και να κάνουμε ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις! Φίλοι μου, προσέξτε απο που ενημερώνεστε. Μην θεωρήσετε καμία πληροφορία ως έγκαιρη και αξιόπιστη αν δεν την "φιλτράρετε" πρώτα όχι μια αλλά δέκα φορές! 

Τα fake news έχουν καταντήσει μάστιγα και πιστέψτε με, είναι πολλοί αυτοί που πλάθουν στο συνωμοσιολογικό μυαλό τους διαφορά σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μετά τα σερβίρουν σε διάφορα παρακμιακά sites, ως ΔΗΘΕΝ αποκαλύψεις και ως ΔΗΘΕΝ ειδήσεις, θαρρείς πως μόνο αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια ή θαρρείς και έχουν μόνο αυτοί φυσικά... το... διορατικό χάρισμα να βλέπουν τι εξυφαίνεται πίσω από τις "κουρτίνες" της παγκόσμιας εξουσίας! Φυσικά δεν λείπουν και αυτοί, που ισχυρίζονται το ακόμη πιο απίστευτο : Ότι δηλαδή όλα αυτά τα μέτρα, της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, πάρθηκαν για να προκαλέσουν σοκ στην κοινωνία ώστε να ξεχάσουμε τι συμβαίνει στα σύνορα μας στον Εβρο! Δηλαδή... αν και δεν συνηθίζω να μιλάω έτσι, θα το πω, ωμά και λαϊκά : ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ.... ΜΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ! Φίλοι μου! Αυτή την ώρα, δίνουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας, στην μάχη ενάντια της διασποράς του κορονοιου. Αυτή την ώρα, επιβάλλεται να είμαστε υπεύθυνοι, η κάθε μία και ο καθένας απο το δικό του μετερίζι, ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει, προκειμένου αφενός μεν να μην ξεφύγει η κατάσταση και αφετέρου δε να νικήσουμε μια ώρα αρχύτερα τον κορονοιο που μπορεί να νικηθεί! Οφείλουμε να αφιερώσουμε όλη μας την προσοχή στο πως θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την "περιπέτεια" το συντομότερο δυνατό και ξέρετε γιατί; Γιατί αφορά το πλέον υπέρτατο αγαθό. Αφορά την ΥΓΕΙΑ μας. 

Όταν με το καλό, όλα τελειώσουν όπως πρέπει, έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να τα συζητήσουμε όλα και να αναζητήσουμε ευθύνες, να μιλήσουμε για τα όποια" σκοτεινά" κέντρα, για τις προφητείες, για τον καπιταλισμό, τα κόμματα και για ότι τραβάει η καρδιά μας. Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι, μένουμε ενωμένοι και αισιόδοξοι, για να βγούμε πολύ σύντομα ΝΙΚΗΤΕΣ απ'ολο αυτό. Και μην ανησυχείτε, Τα παλικάρια μας φυλάνε τα σύνορα μας, τα "παιχνίδια" του Ερντογάν έχουν κουράσει μέχρι και τους άλλοτε συμμάχους του και κάνεις δεν μας άγει και μας φέρει λες και είμαστε "κοπάδι" και ξέρετε γιατί; Γιατί κανείς δεν σε καβαλάει αν δεν γονατίσεις εσύ ο ίδιος. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε όρθιοι και δυνατοί! Δίνουμε με ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ αυτή την ώρα αυτόν τον αγώνα και στον αγώνα αυτό, δεν περισσεύει κάνεις. Όλες και όλοι μαζί θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Όλα τ'αλλα, έπονται. Όλα τ' αλλά στην ώρα τους!