eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Σπύρος Κατσίρης, στο "Εικονοσκόπιο"


 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Σπύρος Κατσίρης, στο "Εικονοσκόπιο"
* "Το προσωπικό της διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης, δεν σκέφτεται ώρες εργασίας,  ούτε κίνδυνο και έδρασε άμεσα...." 
** "Ευελπιστούμε, να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα με το δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος της Ερμιονίδας...."
***" Συντασσόμαστε με το αίτημα του Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου...Ζητάμε άμεση ενίσχυση του Α. Τ. Ερμιονίδας... "



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ


Η είδηση για την ληστεία που συνοδεύτηκε απο την (ολιγόωρη) απαγωγή, προκάλεσε σοκ στην Ερμιόνη.
Τα στοιχεία που είδαν το" φως" της δημοσιότητας, ήταν συγκλονιστικά και η κοινή γνώμη ζητούσε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Οι αρχές κινήθηκαν αστραπιαία, μεθοδικά και κατάφεραν σε χρόνο "ρεκόρ" να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που έφερε στο προσκήνιο την ανησυχία των Ερμιονιδέων για την ασφάλεια τους, την σωματική τους ακαιρεότητα και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.
Τα κοινωνικά δίκτυα, "κατακλύστηκαν" απο σχόλια, στα οποία το αίτημα ήταν ένα και... ομόφωνο :
Να επανδρωθεί άμεσα το Α. Τ. Ερμιονίδας με προσωπικό, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών.
Ζητήσαμε απο τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κ. Σπύρο Κατσίρη, να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη, τόσο για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με την σύλληψη των δραστών, όσο και για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, ώστε να βρεθεί μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ελλειπούς αστυνομεύσης της Ερμιονίδας.... 


-κ. Κατσίρη, το τμήμα ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και το Α. Τ. Κρανιδίου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, που μαστίζουν την χώρα μας,) λόγω των εξελίξεων με τον Κορονοΐο) , σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία με την εξιχνίαση της ληστείας που έγινε στην Ερμιόνη και την σύλληψη των φερόμενων ως δραστών… Ωστόσο, είναι το πολλαπλό κρούσμα εγκληματικότητας που συμβαίνει στην Ερμιονίδα το τελευταίο διάστημα... Οι δημότες εύλογα ανησυχούν και ζητούν ενίσχυση του προσωπικού στο Α. Τ. Κρανιδίου προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας... Το σχόλιο σας;

-Κύριε Ιωαννίδη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας σήμερα με δελτίο τύπου της εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας, στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών και στην ΟΠΚΕ Αργολίδας, για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που έδειξαν σε συνδυασμό με τις μεθοδικές και συγκεκριμένες έρευνες και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις αλλοδαπούς δράστες, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δραστηριοποιούνταν με ληστείες και διαρρήξεις στην περιοχή σας. Το προσωπικό της διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης, δεν σκέφτεται ώρες εργασίας,  ούτε κίνδυνο και έδρασε άμεσα. 
Με τον δήμαρχο Ερμιονίδας τον κύριο Γεωργόπουλο είχαμε έρθει σε επαφή προ ημερών όπου μου εξέφρασε τις ανησυχίες του για την έξαρση εγκληματικότητας που παρατηρούσε τις τελευταίες μέρες. Εγώ τότε τον διαβεβαίωσα πως ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας  ήδη είχε υπόψη του τα συμβάντα και επιμελείται προσωπικά των ερευνών. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και οι δράστες ήδη οδηγούνται στην δικαιοσύνη.

-Με επιστολή του μάλιστα σήμερα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς που συνεργάστηκαν και σημείωσαν αυτή τη μεγάλη επιτυχία, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις πιέσεις προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να δοθεί μια λύση....
Προτίθεστε να πιέσετε και εσείς απο την πλευρά σας; 

-Κύριε Ιωαννίδη, το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2018 που εξελέγη,  έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α.Τ. Ερμιονίδας. 
Από τις πρώτες μέρες της θητείας μας επισκεφτήκαμε τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας και ζητήσαμε προκειμένου να μπει μία σειρά στις μεταθέσεις, όσοι στο εξής έρχονται με μετάθεση στο νομό Αργολίδας να υπηρετούν τουλάχιστον για δύο χρόνια στο Α.Τ.  Ερμιονίδας, όπως καταλαβαίνετε αυτό το εγχείρημα για να αποδώσει πρέπει να περάσει λίγος καιρός.  
Ανέκαθεν η περιοχή της Ερμιονίδας αντιμετώπιζε πρόβλημα με το δυναμικό του αστυνομικού τμήματος και επιλύονται με αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες, εμείς ευελπιστούμε να δώσουμε οριστική λύση.
Το έτος  2018 με τις τακτικές μεταθέσεις άνοιξαν δύο θέσεις για Αργολίδα ουσιαστικά μηδέν, το 2019 με ενέργειες μας ήρθαν  εννέα άτομα στην Αργολίδα, το πρόβλημα της Ερμιονίδος όμως δεν λύθηκε και αυτό γιατί τα προβλήματα που καλείτε να αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. είναι πολλά και ποικίλα, με ένα εξ αυτών το μεταναστευτικό που αποσπούνται και από τον νομό μας αστυνομικοί για τα νησιά.
Στις 5/11/2019  με έγγραφο μας προς τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εκθέσαμε αναλυτικά το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή και ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό.
Στις 22/11/2019 επισκεφτήκαμε τον κ. Αρχηγό όπου του εκθέσαμε και δια ζώσης τα προβλήματα του Α.Τ. Ερμιονίδας.
Γνωρίζω πως και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος  είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Αρχηγό, κίνηση την οποία επικροτούμε ώστε να γίνει το πρόβλημα αντιληπτό από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Η περιοχή της Ερμιονίδας πιστεύω πως πρέπει να ενισχυθεί η άμεσα με προσωπικό του καθότι έχει δημιουργηθεί η ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πόρτο Χέλι. 
Εμείς εκ μέρους της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας έχουμε εκφράσει τον θαυμασμό μας και το κουράγιο όλων αυτών που δεν υπολογίζουν το κόστος και την υπέρβαση των ωρών εργασίας και αναφέρομαι στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ερμιονίδας.
Εμείς καταβάλουμε όλες τις δυνάμεις μας, πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, συντασσόμαστε με το αίτημα του δημάρχου και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτοί που υπηρετούν στο κατώτερο άκρο της Αργολίδας δεν σημαίνει πως είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, ζητάμε ίση μεταχείριση με όλες τις περιοχές που μεταφέρθηκαν πρόσφυγες, ζητάμε άμεση ενίσχυση του Α.Τ. Ερμιονίδας.
Εσείς, να έχετε εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή γιατί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών σας.

 ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ