eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

''ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ''


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία διεξήχθη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Εκλογή Προέδρου και Συγκρότηση σε Σώμα».
Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτοί ορίστηκαν με την υπ’ αριθ. 37942/03-04-2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με το άρθ. 89 του Ν. 4497/2017, ως Μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (Π.Ε.Σ.Π.).
Επιγραμματικά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συντονίζει τη δράση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και ασκεί τις εξής αρμοδιότητες:

§  Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κ.λπ.
§  Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.
§  Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές, σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρεια κ.α.
§  Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
§  Αναλαμβάνει τον συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων.
§  Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
Πρόεδρος εκλέχτηκε με απόλυτη πλειοψηφία από τα μέλη του οργάνου ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας.  
Θέσεις Αντιπροέδρων κατέλαβαν οι Πρόεδροι των υπολοίπων Επιμελητηρίων, βάσει του αριθμού μελών του κάθε Επιμελητηρίου και έχουν ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Ξυγκώρος (Επιμελητήριο Μεσσηνίας)
Β’ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Πιτσάκης (Επιμελητήριο Κορινθίας)
Γ’ Αντιπρόεδρος: Φώτιος Δαμούλος (Επιμελητήριο Αργολίδας)
Δ’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναρίτης (Επιμελητήριο Λακωνίας)
Μετά την ομόφωνη εκλογή του ο νέος Πρόεδρος Π.Ε.Σ.Π. κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και δήλωσε μεταξύ άλλων «Με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο μας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να συνεργαστούμε σε θεσμικό επίπεδο. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να σκεφτούμε καινοτόμες δράσεις, να αναπτύξουμε πιο ουσιαστικές υπηρεσίες για τα μέλη μας, να βάλουμε την Πελοπόννησο σε τροχιά ανάπτυξης.




Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα προώθησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς,  να προωθήσουμε καινοτόμες ιδέες.»


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Φώτιος Δαμούλος