eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αγγελική Λούμη - Γιαννικοπούλου : Η αποκατάσταση της αλήθειας στο παραλήρημα του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή




Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

με ενημέρωσαν ότι χθες ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής αναφέρθηκε στο όνομά μου, σε μία ψευδή ανάρτηση  που έκανε στο αγαπημένο του ''παιχνιδάκι'', το facebook.


Συγκεκριμένα αναφέρει επί λέξη ότι ''η Αντιπολίτευση συνεπικουρούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ και ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΜΗ Ψήφισαν να μην ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.''


Είναι ποτέ δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο;;;

Η αλήθεια , με την οποία είναι μόνιμα τσακωμένος ο Δήμαρχος είναι η εξής:

Ήρθε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η ΔΕΥΑΕΡ ζητούσε από τους Δημοτικούς Συμβούλους την μεταβίβαση από τον Δήμο Ερμιονίδας, ενός οικοπέδου εφαπτόμενου με την ιστορική πέτρα Γκούρι Βιτόριζα στο Κρανίδι, με σκοπό την δημιουργία ενός εργοστασίου αφαλάτωσης των υπαρχουσών γεωτρήσεων του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας.

Καταψήφισα το αίτημα της ΔΕΥΑΕΡ για τέσσερεις λόγους:


1. Η αφαλάτωση των υπαρχουσών γεωτρήσεων σημαίνει ερημοποίηση του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε οι ειδικοί με το θέμα.


2. Θεωρώ απαράδεκτη την δημιουργία εργοστασίου αφαλάτωσης δίπλα στην ιστορική πέτρα Γκούρι Βιτόριζα, χωρίς μάλιστα να μας λένε που θα πηγαίνει το αλμόλοιπο.


3. Δεν θα συναινέσω ποτέ στην μεταβίβαση οποιουδήποτε ακινήτου στην καταχρεωμένη ΔΕΥΑΕΡ. Πάντα ήμουν υπέρ της κατάργησής της και της δημιουργίας Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας, κάτι που έχω δηλώσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


4. Αν πραγματικά ήθελε ο Δήμαρχος να δώσει πόσιμο νερό στους Δημότες Ερμιονίδας, θα εκμεταλλεύονταν και θα ενεργοποιούσε την έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη για μονάδα αφαλάτωσης στα Χώνια, που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Μάλιστα μαζί με αυτήν παρέλαβε έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη της κατασκευής των αγωγών μεταφοράς του νερού από τα Χώνια στις δεξαμενές νερού της Κοιλάδας. 


Ποιος λοιπόν δεν θέλει να δώσει πόσιμο νερό στους Δημότες της Ερμιονίδας;;;


Είναι φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Δήμαρχο, είναι να αναθέτει άχρηστες μελέτες που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, τις οποίες πληρώνουν από την τσέπη τους οι Δημότες της Ερμιονίδας στους λογαριασμούς του νερού.

Και το νερό στις βρύσες μας ακόμα θάλασσα!!!!

Πέρα από τα παραπάνω, η εν λόγω ανάρτηση του Δημάρχου στο facebook περιέχει πλήθος από ψεύδη και ανακρίβειες:


Γράφει ότι:


''Εάν δεν είχαμε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν θα είχαν γίνει ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ''


Η αλήθεια :

Οι αποκαταστάσεις των χωματερών του Δήμου Ερμιονίδας (Σταυρός Διδύμων, Ρορό Θερμησίας, Κρόθι Ερμιόνης και Δισκούρι Κρανιδίου) έγιναν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον κ. Τατούλη, ήταν αποκλειστική αρμοδιότητά της και πουθενά δεν ενεπλάκη ο Δήμος Ερμιονίδας.

Γράφει ότι :


''Εάν δεν είχαμε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν θα είχε προχωρήσει το ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ''


Η αλήθεια :

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής έχασε για δεύτερη φορά σε Δημαρχιακή θητεία του το έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου - Πορτοχελίου. Την πρώτη φορά την τετραετία 2007-2010 και την δεύτερη φορά στην παρούσα θητεία του, έχασε ένα έργο έτοιμο και δημοπρατημένο, με τον εργολάβο να εργάζεται, έχασε συνολικά ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις άνω των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ και άφησε ένα χρέος του Δήμου προς τους εργολάβους της τάξεως των οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Και έρχεται για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Τατούλης να προσπαθεί να σώσει το συγκεκριμένο έργο κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί.


Γράφει ότι :


''Εάν δεν είχαμε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν θα ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ''


Η αλήθεια :

Το αποχετευτικό της Κοιλάδας, ενώ ήταν ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ο ανάδοχος εργολάβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες εκεί, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ το ανέθεσαν σε άλλον εργολάβο τον οποίο πληρώνουν οι Κοιλαδιώτες από την τσέπη τους με τα υπέρογκα ποσά χρέωσης που τους έρχονται στους λογαριασμούς του νερού.


Κλείνοντας Δήμαρχε και με βάση όλα τα παραπάνω, σε συμβουλεύω για μια ακόμη φορά να προσέχεις τι γράφεις, γιατί τα γραπτά μένουν στην ιστορία του καθενός μας και σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Ακόμα και στο πρόβλημα των απορριμμάτων στο οποίο αναφέρεσαι, η αλήθεια είναι ότι διέλυσες την ομάδα που μέσα σε ένα χρόνο καθάρισε την Ερμιονίδα και με την έλλειψη οργάνωσης που σε διακρίνει, κατάφερες το ακατόρθωτο. Να ξεμείνει ο Δήμος Ερμιονίδας από εργάτες καθαριότητας και έτσι να μην μπορεί να γίνει ομαλά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Βλέπουμε παντού να συσσωρεύονται όγκοι απορριμμάτων σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, ενώ βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο.


Μάλιστα για το συγκεκριμένο πρόβλημα της έλλειψης εργατών καθαριότητας, που δημιουργήθηκε με αποκλειστικά δική σου ευθύνη, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησες την βοήθεια της αντιπολίτευσης και των συνεπικουρούμενων αυτής κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΟΥΜΗ, την οποία έλαβες απλόχερα και με απόλυτη πλειοψηφία.

Δήμαρχε, υποδείξεις για το πως θα ψηφίζω στα Δημοτικά Συμβούλια δεν θα κάνεις σε μένα, αλλά σε αυτούς τους Δημοτικούς Συμβούλους στους οποίους έχεις κόψει μισθό και δεν τολμούν να αρθρώσουν διαφορετική άποψη από την δική σου.

Εγώ ψηφίστηκα από τους Δημότες της Ερμιονίδας για να υπηρετήσω τα συμφέροντά τους και μόνο σε αυτούς λογοδοτώ.



Λούμη - Γιαννικοπούλου Αγγελική

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας