eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΥΕΡ : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ




Κύριε Πρόεδρε,

σας διαβιβάζω ένα αίτημα των καλλιεργητών της Δ.Κ. Κρανιδίου όπως εγκαίρως διαπιστώθηκε και το έχετε διαπιστώσει και εσείς, λόγω της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, ότι η παραγωγή της ελιάς για την παραγωγική χρονιά 2016-2017 θα είναι πάρα πολύ μικρή εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν. Η ανθοφορία ήταν μέτρια αλλά και οι ελιές δεν «έδεσαν» τον καρπό τους, άρα θα υπάρχει μειωμένη παραγωγή και φυσικά προκύπτει αναγκαιότητα στήριξης με κάθε μέσο του αγροτικού εισοδήματος. Απαιτείται να συνεργαστείτε με τις υπηρεσίες του Δήμου και την Π.Ε. Αργολίδας και να εξετάσετε όλες τις παραμέτρους του προβλήματος που έχει προκύψει, με κύριο μέλημα την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών. Συγκεκριμένα απαιτείται να εξεταστεί:

α) Η δυνατότητα αποζημίωσης μέσω ΕΛΓΑ.
β) Η συνέχιση ή μη του προγράμματος δακοκτονίας γιατί το κόστος επιβαρύνει και τους αγρότες μας.
γ) Η εκτίμηση των υπηρεσιών για το επίπεδο της μειωμένης παραγωγής.
Το φαινόμενο αυτό δεν παρουσιάστηκε μόνο στους ελαιοπαραγωγούς της Δ.Κ. Κρανιδίου. Αφορά και άλλες κοινότητες τόσο του Δήμου μας όσο και ολόκληρης της Αργολίδας, απαιτείται να εξεταστεί σε όλο το μέγεθος του και να αναζητήσουμε παρόμοιες αποφάσεις.
Αυτονόητο ότι η Δ.Κ. Κρανιδίου άμεσα πρέπει να ενεργοποιηθεί για να στηρίξει με κάθε μέσο το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών του Δήμου μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας