eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ.....ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:


<<ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ.....ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ>>



Εμείς διατυπώνουμε τις διαχρονικές θέσεις του Δήμου Ερμιονίδας για την αποκατάσταση και του χώρου του δεματοποιητή των 17 στρεμμάτων και την αποκατάσταση του χώρου ΧΑΔΑ των 4 στρεμμάτων που βρίσκονται στη θέση Σταυρός Διδύμων.

Θέσεις που εσύ προσωπικά είχες και κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2011-2014 ως Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης και αρχηγός της Δημοτικής σου παράταξης, θέσεις που είχες εξαγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο του 2014 στις προεκλογικές σου ομιλίες στα Δίδυμα και στους Φούρνους.

Θέσεις, ομόφωνες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2016. Εσύ άλλαξες απόψεις, έκανες την προσωπική σου κωλοτούμπτα, επίκαιρη, παλαιοκομματική αλλά και συνήθη στην πολιτική σου συμπεριφορά και διαδρομή.

Σου υπενθυμίζω τις πάγιες θέσεις του Δήμου Ερμιονίδας, τις δικές σου θέσεις, τις θέσεις που είχαν εκφραστεί στο κορυφαίο συλλογικό όργαμο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο.



1)      Πάγια θέση μας : (Όλων μας). Η μεταφορά των δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων όπως επανειλημμένα είχε δεσμευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι το θάψιμο στο χώρο του δεματοποιητή στη θέση του Σταυρού Διδύμων.

2)      Πάγια θέση μας : Η συστηματική, επισταμένη έρευνα του υδροφόρου ορίζοντα για εντοπισμό μόλυνσης από την συγκέντρωση των απορριμμάτων στον συγκεκριμένο χώρο (ΧΥΤΑ και σύμμεικτα δέματα).

3)      Πάγια θέση μας : Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ των 4 στρεμμάτων πρέπει να συνοδευτεί από μία συνολική μελέτη αποκατάστασης και του χώρου της δεματοποίησης των 17 στρεμμάτων.

4)      Πάγια θέση μας : Μετά από εισήγηση σου, η απόρριψη της μελέτης της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ με βάση τη μελέτη του 2010 (και οι εργασίες που ξεκίνησαν το 2016) είχαν την άδεια λειτουργίας εργασιών με την συγκεκριμένη μελέτη – άδεια το 2010.

5)      Πάγια θέση μας και θέση σου : Όχι στο κουκούλωμα των σκουπιδιών και επιλογή μια μεθόδου οριστικής αποκατάστασης νόμιμης και περιβαλλοντικά εφαρμόσιμης.

Στις μέρες μας η επιλογή να δημιουργήσουμε ένα τεχνητό βουνο, ένα νέο μεγάλο έργο, θαύμα του κόσμου είναι πέρα από κάθε λογική, είναι πέρα από την εφαρμογή της επιστημονικής περιβαλλοντικής έρευνας.

Προσωπικά είμαι δικαιωμένος τόσο με τη θέση μου να μη δεχτώ τη λογική της δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων και κατασκευή δεμάτων προς άγνωστη κατεύθυνση – προορισμό, όσο και με την επιλογή να είμαι υπέρμαχος του περιφερειακού σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης με τη λειτουργία του ΣΔΙΤ με παράλληλη ευαισθητοποίηση για ουσιαστική εφαρμογή μοντέλων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Και σου έχουμε τονίσει ότι το σημερινό πρόγραμμα που εφαρμόζεις στη διαχείριση των απορριμμάτων έλυσε προσωρινά το πρόβλημα μέχρι την οριστική εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας.

Βάλε λοιπόν μυαλό και έλα να εφαρμόσεις τις πάγιες θέσεις σου, τις θέσεις – αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας. 

Αυτή είναι η θεσμική σου υποχρέωση και καμία άλλη. 

Και μη ρίχνεις απλά άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα , δείχνει αδυναμία και ενοχές.





Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας