eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΣ: ''Ορθιος χωρις μπραβο.ΥΠΕ​ΥΘΥΝΑ!''

ΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ:
''Κατα την αποψη μου λοιπον ΥΠΕΥΘΥΝΑ και χωρις ιχνος ηρωισμου ψηφισα κατα του ορισμου δικηγορου σε μια χαμενη υποθεση και κατα του ανευ λογου χρεωση των συμπολιτων μου.''
 

 

Στις 29/11/2013 το ΔΣ του Δημου Ερμιονιδας συσταθηκε εκτακτως με μοναδικο θεμα ''ορισμος δικηγορου'' προσφυγη στο ΣΤΕ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ) για μια αποφαση του Περιφερειαρχη.Επειδη διαβαζω και ακουω πολλα σε  blog η στις γειτονιες για ''τιμητες και μη του δικιου,μπραβο στους τελευταιους ορθιους ηρωες'' και διαφορες αερολογιες, προς ενημερωση των συμπολιτων μου εχω να πω τα εξης.

Για το αν θελουμε την προσφορα σε Γη η χρημα που δικαιουμαστε την απαντηση σε οποιον δεν γνωριζει η δεν θυμαται την εδωσε το ΔΣ του Δημου μας απο το καλοκαιρι οταν και του ζητηθηκε η ΓΝΩΜΗ. Στο προχθεσινο Συμβουλιο το θεμα ηταν αν ειχε δικαιωμα ο περιφερειαρχης να ακυρωσει μια αποφαση του Νομαρχη του 2008.

Να θυμησω οτι τοτε μετα.....
..... απο αιτημα της εταιριας ο νομαρχης ειχε μετατρεψει απο προσφορα σε γη σε προσφορα χρηματος.

Σημερα η εταιρια παραιτηθηκε του τοτε αιτηματος της και ζητησε απο τον περιφερειαρχη να ακυρωσει την τοτε αποφαση νομαρχη οπως και επραξε.Στην εισηγηση του ο Δημαρχος προτεινε να οριστει δικηγορος και να προσφηγουμε στο ΣΤΕ.Το περιεργο ειναι οτι απεκρυψε να ενημερωσει το ΔΣ οτι η απαντηση δυο φορες που ειχε παρει απο το ΥΠΕΚΑ για το  ποιος ειναι υπευθυνος για τετοιες αποφασεις ηταν η ιδια.''Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τετοιες αποφασεις ειναι ο Περιφερειαρχης''.Επισης ξεχασε να αναφερει οτι ο Δημος μας δεν προσεφυγε στην αποκεντρωμενη διοικηση οπως οφειλε κανοντας ενσταση στην αποφαση του Περιφερειαρχη.Κατα τη γνωμη μου το θεμα ηταν πολιτικο και θα μπορουσαμε να επιτυχουμε κατι μονο με πιεση.

Πιεση πολιτικη αυτο επρεπε να κανουμε.
Αντ αυτου εμεις δεν καναμε ουτε την τυπικη διαδικασια της ενστασης.
Ερχομαστε παλι την τελευταια στιγμη δυο μερες πριν ληξει η προθεσμια προσφυγης στο ΣΤΕ να χρεωσουμε τους δημοτες με ενα χρονοβορο και πολυεξοδο δικαστηριο (θυμιζω φωτοβολταικα μεχρι τωρα 35000 ευρω)το οποιο ειναι κατα τη γνωμη μου χαμενο.Παραλληλα φρεναρεις μια επενδυση για πεντε περιπου χρονια μονο και μονο για μικρολαικισμο και για να καλυψουμε δικες μας παραληψεις.
Και ποιος μου εγγυαται οτι μετα απο πεντε χρονια δεν θα εχει βγει καποιος νομος (για προσεγγιση επενδυτων)και δεν υποχρεωνει ποια την επιχειρηση σε εισφορα χρηματος η γης και αντι για μαλλι βγουμε κουρεμενοι.(το ανεφερε και ο κυριος Τζανης αυτο)Η μπορει η επιχειρηση να εχει χρεωκοπησει και παλι να μην παρουμε τιποτε.

Τελος επαναλαμβανω οτι το προχθεσινο συμβουλιο αφορουσε μονο στο κατα ποσο ο περιφερειαρχης ειχε η οχι δικαιωμα να βγαλει αποφαση και αν επρεπε εμεις να κινηθουμε εναντιον του η οχι.

Κατα την αποψη μου λοιπον ΥΠΕΥΘΥΝΑ και χωρις ιχνος ηρωισμου ψηφισα κατα του ορισμου δικηγορου σε μια χαμενη υποθεση και κατα του ανευ λογου χρεωση των συμπολιτων μου.Η λυση θα μπορουσε ισως να ηταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Εκει θα επρεπε καποιοι να μεινουν ορθιοι.

ΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ