eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ

 ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Δεκεμβριος 2013
Δημότες, πολίτες της Ερμιονίδας,
Πρόσφατα πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ιδρύσαμε την κίνησή μας.
Ο κύριος στόχος της Κίνησης είναι μέσα από τη δραστηριότητά της, τις θέσεις, την παρουσία της και στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ανατραπεί το τελματωμένο σκηνικό στα Δημοτικά πράγματα της Ερμιονίδας.
Η ίδρυση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας-Συμμετοχή δεν ήταν

αποτέλεσμα προσωπικών ή άλλων φιλοδοξιών και επιδιώξεων.
Είναι δημιούργημα ώριμης ανάγκης να εκφραστεί προς άλλη κατεύθυνση προοδευτική και διεκδικητική η κοινωνία της Ερμιονίδας, που όπως σε όλη την Ελλάδα, την περίοδο αυτή βάλλεται άγρια από τις πολιτικές των μνημονίων, των οποίων οι συνέπειες φθάνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οπως και στην καθημερινοτητά μας.
Είναι δημιούργημα της αναγκαιότητας να καλυφθεί το πολιτικό κενό που υπάρχει στα τοπικά δρώμενα, στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ερμιονίδας, οπου οι παλιές παρατάξεις λειτουργούν με πολιτική πρωσοποκεντρική, αρχηγική, παραγοντική … υποταγμένες και εξαρτημένες απόλυτα από το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα και την κοινωνία στην τραγική θέση που είναι σήμερα.
Είναι δημιούργημα της αγωνίας και της ανησυχίας πολλών συμπολιτών μας για ρήξη και ανατροπή ενός κατεστημένου, ακόμα και τοπικού, και ως πρόσωπα αλλά κυρίως ως νοοτροπία.
Η κίνησή μας ξεκίνησε, θα συνεχίσει και θα ενισχύσει τη συμμετοχική διαδικασία των πολιτών, γιατί πιστεύει ότι αυτή είναι όρος και απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει προς το καλύτερο η πορεία του τόπου μας.
Δεν θέλουμε απλή ανάθεση ‘‘από εσάς, για εσάς’’ αλλά πιστεύουμε στην κοινή προσπάθεια, στη συμμετοχή σας, στον αγώνα και την διεκδίκηση όσων μας αναλογούν ως Ερμιονίδα.
Η κατάσταση στην Ερμιονίδα έχει φθάσει ως εδώ με τόσα προβλήματα και φλέγοντα θέματα ανοικτά, όχι από μόνη της.
Είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ακολουθήθηκαν – κεντρικά και τοπικά -  για την περιοχή και τις πολιτικές αυτές τις άσκησαν παρατάξεις με ονοματεπώνυμο, οι οποίες διοίκησαν την περιοχή τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια.
Οι κλειστές παραλίες και άλλα περιβαλλοντικά ‘‘εγκλήματα’’ δεν έγιναν σε μια νύχτα, είχαν διάρκεια. Είναι αποτέλεσμα του μοντέλου ανάπτυξης που υιοθετήθηκε και ακολουθήθηκε κυρίως από το 1990 και μετά, της ανοχής ή υποταγής απέναντι σε αυτό, βέβαια υπήρχαν Δημοτικές αρχές όταν αυτά διαπράττονταν…

Ήλθε πλέον ο καιρός, τώρα είναι η ώρα να έρθουμε σε ρήξη με αυτό το παρελθόν, να το ανατρέψουμε.
Πολίτες της Ερμιονίδας,
Η Ερμιονίδα δεν είναι φυσικά μόνο οι off shore που προβάλλουν συχνά το τελευταίο διάστημα τα κανάλια και τα λοιπά ΜΜΕ.
Είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί της που μοχθούν εργαζόμενοι σε αυτήν :
Οι αγρότες, οι εργάτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ψαράδες, οι κτηνοτρόφοι, οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται εδώ, οι νέοι και οι νέες. Είναι οι άνεργοι που έχουμε δίπλα μας, θύματα της κρίσης.
Όλοι αυτοί πλήττονται βάναυσα σήμερα από την οικονομική κρίση και την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου.
Όμως έχουν λόγο και δικαιώματα τα οποία πρέπει να διεκδικήσουν με τη συμμετοχή τους μαζί με μια Δημοτική αρχή που θα συμπαρίσταται και θα συνδιεκδικεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πάντοτε στην κατεύθυνση της ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης τις περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Σήμερα που η κρίση στερεί σε πολλούς από εμάς βασικά δικαιώματα όπως θέρμανση ρεύμα, πρόσβαση σε παροχές υγείας ή και τροφή ακόμα, η Δημοτική Αρχή με τη στάση της πρέπει να είναι αρωγός στην επίλυση ή έστω ανακούφιση αυτών των ζητημάτων ζωτικής σημασίας για συμπολίτες μας θεσπίζοντας μόνιμες δομές και υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Κίνησή μας δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα δίπλα σε όσους βιώνουν το πρόβλημα ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος μέσα σ’ αυτή τη κρίση.
Φίλοι και φίλες, το μοναδικό, υπέροχο αυτό περιβάλλον στο οποίο ζούμε δημιουργήθηκε στο πέρασμα αιώνων με τους συγκεκριμένους βιοκλιματικούς παράγοντες και φυσικούς πόρους που διαθέτει. Η προστασία του είναι προσταγή για όλους μας, είναι εντολή που παίρνουμε από τα παιδιά και τα εγγόνια μας να τους το παραδώσουμε όχι απλά ίδιο αλλά καλύτερο. Η υποβάθμιση των τελευταίων χρόνων είναι εμφανής και καταστροφική. Νερό, σκουπίδια, βόθροι, κλειστές παραλίες και όχι μόνο αυτά.
Τα ζούμε, τα γνωρίζουμε όλοι, τα βλέπουμε γύρω μας. Όμως πρέπει να μπει, πρέπει να βάλουμε φρένο, στην πορεία της υποβάθμισης. Θέλουμε την ανάπτυξη της περιοχής αλλά ισόρροπα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άκριτα στο όνομα της ανάπτυξης της περιοχής πολιτικές που υποβαθμίζουν περισσότερο ή θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής. Η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να σχεδιάζεται για να είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Πολίτες της Ερμιονίδας,
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – Συμμετοχή είναι σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς και κάθε δημότη. Μέσα από αυτόν θα πλουτίσουμε τις γνώσεις μας για κάθε τομέα ξεχωριστά, θα ακούσουμε τις προτάσεις και τις δημιουργικές ιδέες που υπάρχουν, θα αξιοποιήσουμε ό, τι είναι δυνατόν.
Η Κίνησή μας έχει άλλη πρόταση από τα μέχρι τώρα γνωστά, δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο, όχι αυτόν του ‘‘αρχηγού’’, του ενός ανθρώπου, αλλά των πολλών μαζί και μέσα από την κοινωνία.
Είναι επίκαιρο λοιπόν το δίλλημα  στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο καθένας     «τώρα πρέπει ν’ αποφασίσεις με ποιούς θα πάς και ποιους θα αφήσεις»
Δημότες-Πολίτες της Ερμιονίδας
Σας καλούμε να αγκαλιάσετε τη Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – Συμμετοχή
Να την ενισχύσετε, να διαδώσετε το νέο μήνυμά της
Να δώσετε ώθηση στη ρήξη με το παρελθόν για μια ανατροπή με μέλλον.Για το καλύτερο αύριο της Ερμιονίδας.

 
 Για τη Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – Συμμετοχή

Ο Επικεφαλής                    Η Γραμματεία της Κίνησης
Κώστας Λυμπερόπουλος