eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

''Απογοήτευση .......''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Μένω σε αυτές τις επισημάνσεις: " Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, όταν θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τον «καρκίνο» της γραφειοκρατίας και τις τεράστιες ελλείψεις, που έχει ο Δήμος μας σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Είναι γνωστό ότι κανείς δεν επέλεξε να έρθει να εργαστεί στην απομακρυσμένη Ερμιονίδα, από τους θεωρητικά διαθέσιμους υπαλλήλους,  μετά την κατάργηση των Νομαρχιών… Εμείς τα ζούμε από μέσα… Υπάρχει μια απογοήτευση …" Νίκος Παππάς (σ.γρ. Αγαπητός συμμαθητής).

Μα αυτά είναι δεδομένα και γνωστά. Και από την πρώτη στιγμή γνωρίζατε ότι ουδείς θα ερχόταν στην Ερμιονίδα. Αφού όπως λες ... ήταν στην επιλογή τους (!!!) και όχι σε αμετάκλητη μετάθεση. Μη ξεχνάμε όμως και μία υπηρεσία του Δήμου μας που για να λειτουργήσει ζητούσε με έκθεσή της κάπου 12 άτομα (!!) κυρίως επιστήμονες. Καταλάβατε μετά από 4 χρόνια, ότι άλλο είναι επιστήμονας δηλαδή πτυχιούχος και άλλο επιστήμονας έμπειρος και ειδικός σε κάποιο τομέα. Αλλά αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι όσους να έχεις από τους μεν και από τους δε, όταν δεν ασκείς διοίκηση, είναι σαν να μην τους έχεις.

Ο Δήμος όμως δεν είναι ένα think tank των υπαλλήλων του και των αιρετών. Είναι ένα κατά πολύ ευρύτερο που απλώνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν, αλλά το κυριότερο γνωρίζουν και είναι στα πράγματα, και όχι σε διατεταγμένη κομματική ή μουρλοπαθητική υπηρεσία.
Και στην Ύδρα για την υπόθεση Μετόχι ορίστηκε επιτροπή για να χειριστεί ο δήμος το θέμα. Και η επιτροπή δεν ήταν από περιφερόμενα εξαπτέρυγα, αλλά ειδική επιτροπή με αξιολογημένες γνώσεις.
Η παράταξη μας δεν έκανε τίποτε ανάλογο. Και αν ο Δήμαρχος κάθε τόσο μίλαγε για συμβούλους του, ούτε ποιοι ήτανε μάθαμε ποτέ, ούτε έστω και μία εισήγησή τους είδε το φως της δημοσιότητας.
Είμαστε μια επαρχία 10000 μονίμων, με αρκετούς επιστήμονες, άλλοι τόσοι στην Πρωτεύουσα με ακόμη περισσότερους, και 3000 εξοχικά με πολύ περισσότερους και σε κρίσιμες θέσεις και εργασίες. Μεταξύ αυτών μέγα το πλήθος επαγγελματιών, επιχειρηματιών κ.λ.π.
Απλά, δεν τους θέλατε στα πόδια σας. Ο έμπειρος και ανιδιοτελής θα σου πει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Δεν είναι δηλαδή διαχειρίσιμος. Άλλωστε χώρος δεν υπήρχε μετά το "Εγώ θα αλλάξω τον Δήμο". 
Διαχειρίσιμος είναι αυτός που προσβλέπει μπας και πέσει κάτω κάνα κοψίδι εξουσίας και το αρπάξει με λαχτάρα, μπας και μαζέψει κανένα μόριο παραπάνω που θα του χρησιμέψει, μπας και η μουτσούνα του χωθεί μετά των επιφανών ( συνώνυμο κατά κανόνα των επί καλάμων), μπας και εισχωρήσει κάπου, μπας και κάνει κομματική δουλειά, αφού του προσφέρεται από τον δήμο χώρος. Το μπας και πέσει κάτω κάνα Ευρώ και το μαζέψει, δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ., Ο λαός μας λέει: το καβαλημένο καλάμι το πας όπου θέλεις.
Για τον τουρισμό τι πιο φυσικό να αναθέσει την όλη υπόθεση στους ανθρώπους που μπορούν να τον χειριστούν, τουτέστιν στους Ξενοδόχους και στους άλλους επαγγελματίες (Διαφωτιστικά όσα κατά καιρούς έγραψε ο κύριος Ρόζος).
Στα αγροτικά εκτός των τοπικών γεωπόνων και πλήθος αγροτοεπιχειρηματιών πολύ πετυχημένων, και ανθρώπων της θάλασσας έχει ο τόπος.

Παρ' όλα λοιπόν τα δημοκρατικά της πλέριας δημοκρατίας, αυτοπεριοριστήκατε και αποκοπήκατε, άραγε για να περιφρουρήσετε τι;
Η γνώμη μου είναι ότι δεν είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ του τόπου μας και να τις διαχειριστείτε ή ταχύτατα να παραιτηθείτε, γιατί η ψήφος δεν είναι μόνον για να παράγεις έργο, αλλά και να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά.
Ήταν ως εκ τούτου μία 4ετία χαμένη, άντε σχεδόν χαμένη, γιατί έπρεπε να συμβιβάζονται τα πράγματα και να λύνονται όχι μετά παρρησίας, να φαίνεται ότι λύνονται. Ακόμη και στο απλούστερο θέμα, (μια γραφική παράσταση, ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των βαρέων μετάλλων στις γεωτρήσεις,  αυτό που το κάνει ένας μαθητής και όχι επιστήμονας), απέτυχε η Παράταξη παρ' όλο που σχεδόν όλοι οι διοικούντες ήσαν επιστήμονες.
Χωρίς αυτό το άνοιγμα στους δημότες, κλειστήκατε στη μπλοκολογία, και σε τάχατες μάχες με χαρτάκια.

Συμφωνώ, δηλαδή πολλά από όσα γράφεις είναι κοινές διαπιστώσεις πολλών και καλά κάνεις και τα γράφεις, όπως και οι άλλοι αιρετοί, γιατί πραγματικά φέρνετε την Ερμιονίδα απέναντι στις υποχρεώσεις της, που πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με τους δημότες παρατηρητές.
Και μια άλλη παράταξη να έλθει στην εξουσία, αν από την πρώτη στιγμή δεν αντιμετωπίσει τις αλήθειες του τόπου μας, το μόνο που θα πετύχει, είναι μετά 5 χρόνια να απογοητευθεί με τη σειρά της.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος