eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

''ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Στο σχολείο μας από την προηγούμενη σχολική χρονιά υλοποιείται  το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius.
 Γενικοί στόχοι της δράσης Comenius είναι η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων και της συμβολής στη βελτίωση της.
Ακόμη οι συνεργαζόμενοι γνωρίζουν τα σχολικά προγράμματα των άλλων κρατών και έρχονται σε επαφή με τον τρόπο ζωής τους και γενικά με τον πολιτισμό τους.
Αυτή τη χρονιά βρίσκουμε......

......  από τους μύθους του Αισώπου τους καλούς χαρακτήρες και τις καλές συμπεριφορές των ηρώων. 
Για την υλοποίηση του προγράμματος  Comenius οργανώνουμε εκπαιδευτικές συναντήσεις δίωρης διάρκειας στις οποίες αξιοποιούμε σύγχρονες και ποικίλες παιδαγωγικές μεθόδους που προάγουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση και αναδεικνύουν αξίες ζωής.
Οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτές έχουν την ευκαιρία να παράγουν πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό και να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις πάνω στον Ελληνικό πολιτισμό αλλά και στον πολιτισμό των συνεργαζομένων χωρών. Επίσης οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες της ομάδας καλλιεργούν ατομικές δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και τη σχολική τους πρόοδο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος δύο εκπαιδευτικοί και πέντε μαθητές επισκέφτηκαν από την Δευτέρα 04-11-2013  έως την Παρασκευή 08-11-2013 την Κύπρο και μαζί με τα συμμετέχοντα σχολεία των χωρών Γαλλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Κύπρου και Ιταλίας υλοποίησαν  δραστηριότητες με τους μαθητές .Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προβληματισμούς παιδαγωγικού περιεχομένου και να συζητήσουν θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και εκπαιδευτικών συστημάτων καθώς και θέματα οργάνωσης σχολείων και καθημερινής λειτουργίας τους.
Η συνάντηση είχε μεγάλη επιτυχία και σε αυτό συνέβαλε η γενναιόδωρη και ζεστή φιλοξενία των Κυπρίων.
Επόμενη επίσκεψη είναι στην Ιταλία τον Φεβρουάριο του 2014.
Η Διευθύντρια
Ασημίνα Ρομπότη