eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

''ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ''

 καντε κλικ
 ----------------------------------------------------------------
ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός  Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής)  αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4-11-2013  την παράταση της διαπεριφερειακής μεταφοράς των σκουπιδιών των Δήμων  Ερμιονίδας και Τριπόλεως για 30 ημέρες στον  ΧΥΤΑ  Φυλής. Απομένει η έγκριση  από τον Γενκό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Η  μη συμπλήρωση της ποσότητας  των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης,που έπρεπε να πάνε στη Φυλή το προηγούμενο εξάμηνο  ,βάσει της ΚΥΑ 17206/1873/14-03-2013  έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμο μας να στείλει τα δικά μας σκουπίδια με «χρέωση » της ποσότητας  στην πόλη της Αρκαδίας.


Ως  γνωστόν.....

...... έως σήμερα έχουν μεταφερθεί  από το Δήμο Τρίπολης 5.140,70 τόνοι απορρίμμάτων ,όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα ,βάσει της προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΔΣΝΑ ήταν  11.000 τόνοι, ενώ από το Δήμο Ερμιονίδας 4.300 τόνοι δηλαδή το σύνολο της ποσότητας που είχε προβλεφθεί στην αντίστοιχη σύμβαση.Τα έξοδα των δύο Δήμων για τη μεταφορά των σκουπιδιών ,μόνο για το ΧΥΤΑ Φυλής ,ανέρχονται σε 495.000 για την Τρίπολη  και 193.500  για το δικό μας, για το σύνολο των ποσοτήτων.

Ο  Δήμος Τρίπολης λοιπόν, σε αντίθεση με εμάς, είχε προβλέψει  και εκτιμήσει  μεγαλύτερες ποσότητες των παραγόμενων απορριμμάτων  απο τους κατοίκους της περιοχής.


Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το πέρας και αυτών των 30 ημερών ,όταν  θα λήξει  η παράταση της μεταφοράς των απορριμμάτων στη Φυλή;

Θα πάρουμε άλλη παράταση ή τα σκουπίδια θα παραμείνουν στους δρόμους και πάλι;

Η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να διευθετήσει το θέμα. 
Κυρίως προς όφελος  της υγείας των κατοίκων της Ερμιονίδας   αλλά και λόγω της επερχόμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

 Η καλοκαιρινή εικόνα με τα σκουπίδια σκορπισμένα στους δρόμους δεν πρέπει να επαναληφθεί.
 
Δευτέρα 11-11-2013
Για τη ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ.

Ο επικεφαλής
Τάσος Τόκας

Πατώντας  στη παρακάτω διεύθυνση βλέπετε  ολόκληρη την απόφαση του ΕΔΣΝΑ

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B1%CE%A8%CE%9F%CE%A105-%CE%9E%CE%91%CE%91