eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μια και η προεκλογική περίοδος άρχισε για τα καλά.

Τι είναι ο Σταυρός;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Διαβάζουμε ότι πρέπει να φύγουν πρώτα τα χύμα απορρίμματα και να αποκατασταθεί η χωματερή και μετά να φύγουν τα δέματα, και μετά;
Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι φεύγουν όλα αυτά, αποκαθίσταται ο χώρος, μέσα όμως μένει ένας διαλυμένος δεματοποιητής με τον εξοπλισμό του. Αυτός δεν πάει για παλιοσίδερα;

Ξεχνούν όλοι ότι ο Σταυρός είναι δύο πράγματα:
Μία πολύ μικρή σε έκταση χωματερή, ΧΑΔΑ δηλαδή, όπου έριχναν χύμα τα πολύ λίγα, έως ελάχιστα απορρίμματα τα Δίδυμα. Αυτή είναι χωροθετημένη, δηλαδή έκταση συγκεκριμένη με τοπογραφικές  συντεταγμένες. Αυτή η μικρή έκταση γέμισε με χύμα όλης της Ερμιονίδας, νομικά λοιπόν αυτός ο ΧΑΔΑ είναι του Σταυρού, και από αυτόν πρέπει να φύγουν τα χύμα και να αποκατασταθεί.
Ο Δεματοποιητής και ο χώρος του ΔΕΝ είναι ΧΑΔΑ, άσχετα αν κατάντησε ΧΑΔΑ. Επομένως όταν οι υποψήφιοι μιλάνε για τον ΧΑΔΑ του Σταυρού, μάς παραπλανούν, τάχατες ότι θα καθαρίσει όλη αυτή η περιοχή.
Πρέπει να μιλάνε για δύο τελείως διάφορα πράγματα, άσχετα μεταξύ τους.
Για την τύχη του μικρού ΧΑΔΑ Διδύμων, που δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν των ΧΑΔΑ Κροθιού και Δισκουρίων. Δηλαδή η απομάκρυνση των χύμα και η αποκατάσταση.
Για την τύχη του Δεματοποιητή και του χώρου Δεματοποίησης, ο οποίος έχει καταντήσει ΧΑΔΑ, αλλά, προσοχή, επίσημα και νομικά δεν είναι ΧΑΔΑ.
Διότι πονηρά μιλάνε για "αποκατάσταση της χωματερής ή του ΧΑΔΑ Σταυρού", όμως εννοούνε τον ΧΑΔΑ Διδύμων, δηλαδή το μικρής σημασίας, ενώ για τον χώρο δεματοποίησης και δεματοποιητή δεν μιλάνε ξεχωριστά και σαφώς τι πρόκειται να γίνει. Αυτός είναι αδειοδοτημένος χώρος δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης δεμάτων, αλλά δεν υπάγεται στους ΧΑΔΑ που πρέπει να κλείσουν, που πέφτει πρόστιμο κ.τ.λ. Είναι μια άλλου τύπου εγκατάσταση, όπου έχουν γίνει πολλές παραβάσεις, μπορεί να πέφτουν πρόστιμα, μπορεί να σταματήσει η λειτουργία, αλλά ΔΕΝ είναι ΧΑΔΑ, απόδειξη ότι τροποποιήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεών του. Γι' αυτήν λοιπόν την εγκατάσταση να μιλάμε όλοι ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και κυρίως οι υποψήφιοι.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος