eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ: α)''ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ'' . και β) ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ'' »

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

<<Κάθε βιβλίο είναι ένα καινούργιο λουλούδι που μυρίζει Πατρίδα ,μυρίζει Ερμιονίδα...
 ...Γιατί δεν πάτε πρώτα τα βιβλία στο Γυμνάσιο-Λύκειο- να τα δώσετε στούς μαθητές;;;>>
 ------------------------------------------
Απο την πολλοστή φιλοξενία του Εικονοσκοπίου για τις δημοσιεύσεις μου,θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Συγγραφέα κον Ιωάννην.Απ.Ησαϊα για την συγγραφή των βιβλίων: α) ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ & ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ-ΒΙΒΛΙΟ Β! καιβ) Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ-ΔΙΔΥΜΩΝ-ΦΟΥΡΝΩΝ-ΚΟΙΛΑΔΑΣ-.
Και να του ευχηθώ και άλλες συγγραφικές επιτυχίες.

Διότι κύριοι του δήμου o λαός Ερμιονίδας που δεν γνωρίζει την Ιστορία του Κράτους του και είναι ανιστόρητος σίγουρα αυτός ο λαός είναι καταδικασμένος να καταστραφεί μαζί με το κράτος του.
Το γράφω αυτό γιατί πρiν ακόμη γίνουν οι εκδηλώσεις και αποδοθούν οι τιμές ,ήδη εγώ τα βιβλία τα είχα διαβάσει.
Και πάλι εκφράζω τα συγχαρητήρια στον κον.Ιωάννην.Α.Ησαία.

Και προσθέτω ότι<Τα βιβλία αυτά πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις βιβλιοθήκες ,Μορφωτικούς -Πολιτιστικούς Συλλόγους και aν είναι δυνατόν και σε όλα τα σπίτια μας του δήμου Ερμιονίδας>. 

Διότι είναι κομμάτι από την ιστορία Ελληνικού κράτους που αναφέρεται στην προσφορά των προγόνων μας στο απελευθερωτικό αγώνα απο τον ζυγόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας ,όταν ήμασταν σκλαβωμένοι.
Εδώ όμως θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις απο την εικόνα του δήμου:α) Αναφέρατε ότι όποιος θέλει αυτά τα βιβλία μπορεί να πάει στον δήμο Ερμιονίδας να τα πάρει τζάμπα!!! 

Σας ερωτώ???β) Γιατί δεν πάτε..
... πρώτα στο Γυμνάσιο-Λύκειο- να δώσετε στούς μαθητές  οι οποίοι θα μεταφέρουν τα βιβλία στα σπίτια τους και έτσι μαθητές και γονείς θα τα διαβάσουν και θα εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους.γ) Αλλος ένας τρόπος για να περπατήσει πιο απλά το βιβλίο σε κάθε σπίτι των κατοίκων  του δήμου Ερμιονίδας είναι οι προέδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να κάνουν λίστα με σειρά προτεραιότητας. Διότι έχουμε και την περίπτωση οικογενειών που ζούν στην Αθήνα και δη στο εξωτερικό, πώς θα διαβασθεί αυτό το βιβλίο???Αρα κύριοι δεν είναι λύση η πρόωθηση του βιβλίου? Ερωτώ. Αυτό που θέλω να σας επισημάνω είναι:Οτι εφόσον ο δήμος ήταν διατεθειμένος να συμμετέχει σε εκδόσεις βιβλίων που αφορούν ιστορικά ντουκουμέντα  της Επαρχίας Ερμιονίδας γιατί δεν υπάρχει κάτι απο την Ανεγνωρισμένη Εθνική Αντίσταση (εκτός και εάν δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος).

Κλείνοντας θέλω να αναφέρω για κάποιον άλλον συγγραφέα που έχει γράψει βιβλία για την Επαρχία Ερμιονίδας κον Γεώργιο Μ.Βουτσινό ο οποίος είναι εκπαιδευτικός όπως:α)ΜΗΤΡΩΟΝ ΕΡΜΙΟΝΕΩΝ ΑΓΩ ΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ=έκδοσηΑΘΗΝΑ2005.β)ΜΗΤΩΟΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣ ΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ=έκδοσηΑΘΗΝΑ2007.γ)ΜΗΤΡΩΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ=έκδοση ΑΘΗΝΑ2010.

Τα οποία βιβλία είναι απο την προσφορά των προγόνων μας  στον αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων απο τον Οθωμανικό ζυγό.
Τα βιβλία αυτά ήδη βρίσκονται στα χέρια μου, αφού είναι ιστορικά ντουκουμέντα, και τα αναφέρω μήπως τα έχετε στο δημαρχείο, γιατί εάν τα έχει κάποιος καλό είναι και οι άλλοι να το ξέρουν.
 
Ποιά είναι η θέση του δήμου στο θέμα αυτό???Και ποιά είναι η θέση του πρώην δημάρχου Κρανιδίου και νυν Αρχηγού Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας κου Δημήτρη Σφυρή που προλογίζει του βιβλίου των Κρανιδιωτών Αγωνιστών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας τον Οκτώμβρη του 2010, διότι έχουμε βιβλία και αρκετός κόσμος δεν το γνωρίζει, γιατί τα βιβλία δεν προωθήθηκαν όσο έπρεπε.





Τελειώνοντας θα ήθελα, οι bloggers ειδικά της Επαρχίας μας, όταν ανθρωποι απλοί πολίτες συνδράμουν συγγραφείς που αχολούνται με ιστορικά ντουκουμέντα των προγόνων μας καλό θα είναι να τούς συγχαίρουν και όχι να προσπαθούν να παραποιούν την πραγματικότητα ,γιατί ουδέν κρυπτόν ,η αλήθεια θα βγεί στην φόρα.

Συστήνω δε σε όλους τους Φίλους όλα τα βιβλία αυτά που αναφέρω να προσπαθήσουν να τα εφοδιασθούν καθώς και άλλων συγγραφέων που έχουν γράψει ντουκουμέντα γύρω απο την ιστορία της Επαρχίας Ερμιονίδας γιατί κάθε βιβλίο είναι ένα καινούργιο λουλούδι που μυρίζει Πατρίδα ,μυρίζει Ερμιονίδα.  

 Σταύρος.Α.Γεωργίου/ΦΟΥΡΝΟΙ.