eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

''Σεξισμός και πολιτική...''

''Σεξισμός και πολιτική...''
Απειλεί τη Βουλή ο... σεξισμός! 

Απειλεί τη Βουλή ο... σεξισμός!

Ο... σεξισμός χτυπά την πόρτα του Κοινοβουλίου! Η "γαλάζια" βουλευτής Κ. Παπακώστα, συνεπικουρούμενη από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση, απέστειλε χθες έγγραφο διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, μεταφέροντας την.....
..... ομόφωνη απόφαση της επιτροπής να εκφραστεί η διαμαρτυρία των μελών της για "τον συστηματικό σχολιασμό της εμφάνισης των γυναικών βουλευτών από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο"...

«Δείγμα υποτίμησης των γυναικών»
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Κ. Παπακώστα επισημαίνει πως "οι γυναίκες όπως και οι άνδρες βουλευτές πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο, τις απόψεις και τη γενικότερη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της εμφάνισης συνιστά δείγμα υποτίμησης των γυναικών και ταυτόχρονη υποβάθμιση του ελληνικού Κοινοβουλίου". Αφορμή -ή, μάλλον, αιτία- όλων αυτών είναι τα αρνητικά σχόλια για τις γυναίκες βουλευτές σχετικά με τις στιλιστικές προτιμήσεις τους που έχουν δώσει τροφή για σχόλια από συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να... αναστενάζουν τα μπλογκ.

Βολές κατά Μαρκογιαννάκη
Οι γυναίκες βουλευτές κάνουν λόγο για σεξιστικά σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Κ. Παπακώστα δεν δίστασε μάλιστα να καυτηριάσει τις δηλώσεις του "γαλάζιου" συναδέλφου της Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είχε πει προ ημερών ότι η Βουλή δεν είναι πασαρέλα.

Την... έκοψε;
Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό που πείραξε την Κ. Παπακώστα είναι ο αποκλεισμός της από την Προανακριτική, στον οποίο φέρεται, κατά κάποιους, να έχει βάλει το χεράκι του και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης!