eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

'' Φωνή απόγνωσης για την Κοιλάδα ''

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟΥ:

 «-Αντρέα ο Αη Νικόλας έγινε χωματερή.»

A! Τι ωραία μπήκε η άνοιξη. Αρχίζει η γιορτή, ανθίζουν όλα – όλα χαμογελούν. Η ίδια γνώριμη διαδρομή εκεί στην ομορφιά της φύσης, αφήνοντας πίσω έστω και για λίγο τα προβλήματα. Εκεί στην ερημιά, στην ησυχία, ο απέραντος ουρανός, το άγριο τοπίο με τα βράχια, η θάλασσα η μεγάλη δασκάλα μας.

Το μεγάλο σοκ. Βρωμιά και σήψη, ένας λόφος με σκουπίδια, ισοπεδωμένα φυτά, μία μικρή χωματερή δίπλα στο εκκλησάκι. Κοίταζα σαν χαμένος μη μπορώντας να πιστέψω κάτι τέτοιο, λίγα λεπτά αμηχανίας και θλίψης και ύστερα θυμός. Κάτι πρέπει να γίνει! Πίσω λοιπόν στην Κοιλάδα, ποιόν να ρωτήσω, πού να πάω; «-Αντρέα ο Αη Νικόλας έγινε χωματερή.» « – Τι λες ρε σοβαρά μιλάς…..»Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Ειδοποιήθηκαν όλοι - μικρές και μεγάλες δυνάμεις. Αναρωτιέμαι αν δεν υπήρχαν τι θα είχε γίνει. Το απόγευμα στις 4 όλοι μαζεμένοι εκεί. «Ηρέμησε αγόρι μου, τα σκουπίδια αύριο το πρωί θα φύγουν.» Έφυγαν το ίδιο απόγευμα όταν βρισκόμουν στο σπίτι μιας φίλης. Μία ανακοίνωση στο ίντερνετ «Άγιε Νικόλα πώς σε έκαναν» και στο τέλος «…άγνωστοι σε μας οι δράστες». Κανείς δεν ήξερε ποιός είχε αυτή την ιδέα. Για 15 μέρες αργότερα είπαν τα σκουπίδια θα έμεναν εκεί. Μία προσωρινή λύση μωρέ και θα τα έπαιρναν. Σιωπή-  εμείς δε φέρουμε κάποια ευθύνη. Ποιός είχε αυτή την ιδέα ποιος ρε; Ποιός έκανε χωματερή αυτό το παρθένο τοπίο και γελάει σαδιστικά ενώ δε θα έπρεπε ούτε στο πιο μακρινό σημείο του εγκεφάλου του να υπήρχε τέτοια λύση. Ποιοί κάθονται στην καρέκλα τους ακόμη και δίνουν τέτοιες εντολές για εμάς χωρίς εμάς. Τα οχήματα που ισοπέδωσαν τον τόπο ποιοί τα οδηγούσαν, τι συμφέροντα κρύβονται από πίσω και κανένας δε μιλά. Κανείς δεν πλήρωσε για αυτή τη βεβήλωση. Τουλάχιστον φύτεψαν καινούργια φυτά και είπαν και μία συγνώμη.

Ίδιες πρακτικές, μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν τόσα χρόνια και οι τόποι σε όλη την Ελλάδα και φτάσαμε στα έσχατα από φόβο και στη λοβοτομή του καθενός μας. Είτε από την αγανάκτηση και τη θλίψη είτε από το περιθώριο. Είτε από τις κλειστές πόρτες που η φωνή μας χτυπάει κάθε φορά. Η κρίση σας είναι πάνω από όλα κρίση αξιών και μετά οικονομική. Οι αξίες που μετατρέψατε σε φαντάσματα υπήρχαν πριν από μας και θα υπάρχουν και μετά από μας. Είναι αιώνιες, αυτές θα μας γλιτώσουν και αυτό το ξέρουν, το βλέπουν όσοι.....
..... έχουν μάτια να το δουν, όσοι ξέφυγαν από το εγώ τους και τα αθέμιτα προσωπικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις είτε για εξουσία ή για το χρήμα.

Είστε εκεί πάνω μόνο για να υπηρετείτε το δημόσιο καλό και είστε εκεί πάνω γιατί εκλέγεστε και πληρώνεστε από εμάς και δε μας κάνετε χάρη. Δημοκρατία σημαίνει ισχυρός και δυνατός λαός. Είναι ο λαός που μόνος ορίζει την τύχη του και η επιλογή του ορίζεται από το δημόσιο καλό μονάχα και όχι από τα κάθε λογής αθέμιτα συμφέροντα. Μέσα στη ζούγκλα που φτιάξατε κάποιοι θα ρωτήσουν ποιοί είναι αυτοί που γράφουν τέτοια πράγματα.  Κάποιοι θα γελάσουν , θα χλευάσουν, θα λογοκρίνουν κλπ. Εμείς λοιπόν είμαστε οι κυνηγοί φαντασμάτων, αυτοί που τόσα χρόνια έβλεπαν τα εγκλήματα να βαφτίζονται ατυχήματα, αυτοί που μέσα στη λάσπη κοιτούν άτομα ουρανοαιθεροβάμονες. Δον Κιχώτες πείτε ό,τι θέλετε. Κατεβάζουμε φανταστικά τα απολυτήρια σας από τα σύννεφα, δε θα μας βρείτε πλέον αποκλεισμένους στο περιθώριο, χτυπημένους οικονομικά ή με άλλους συνήθεις τρόπους. Θα μας βρείτε μπροστά σας σαν πολεμιστές με όπλα τις αξίες, το ήθος, το δίκαιο και τα ιδανικά που αυτή η χώρα γέννησε και μετέδωσε στα πέρατα της γης. Αρνούμενοι την συρρίκνωση των δικαιωμάτων, των ονείρων μας και της ανθρωπιάς όχι για το προσωπικό μας συμφέρον αλλά για ένα καλύτερο τώρα. Τώρα εδώ πάρτε τα σκουπίδια από μπροστά μας με όπλο το φως που ξεχάσατε. Γιατί το κακό κερδίζει μόνο όταν το καλό σιωπά.

Δεν πωλούνται τα σύννεφα, ο ουρανός, τα φυτά, η γη και η θάλασσα, το φως, οι αξίες, τα ιδανικά, οι πρόγονοι και οι απόγονοί μας. Όσο να μας ξεπουλάτε τόσο θα επιμένουμε. Δεν υπηρετώ κανένα πολιτικό συμφέρον. Δεν ανήκω σε κάποια πολιτική οργάνωση. Είμαι ένας ελεύθερος πολίτης που αγαπάει τον τόπο του και κατά επέκταση την πατρίδα του. Τέλος ευχαριστώ όσους κινητοποιήθηκαν και πρόβαλαν την αντίστασή τους.