eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"Να τανε το 21 να ρθει μια στιγμή....."

25η Μαρτίου: 
''Η Ιστορική επέτειος του ξεσηκωμού για την Λευτεριά του Έθνους. 192 Χρόνια από τότε που οι Ηρωικοί μας Πρόγονοι έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα. Για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ελλάδα. "
Παρέλαση από την μαθητιώσα νεολαία της Ερμιόνης προς τιμήν των Ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας
Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει και ευγνωμονεί τους Ήρωες της που έδωσαν την ζωή τους την ίδια για την απελευθέρωση μας από τον βάρβαρο Τουρκικό ζυγό. 
Τιμούμε την μνήμη των ένδοξων Ηρώων του γένους μας που πολέμησαν γενναία σκορπώντας τον θαυμασμό σε ολόκληρο τον τότε κόσμο με την αυτοθυσία τους.
Ήθελαν την Λευτεριά και την κατέκτησαν!
Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν της πλούσιας ιστορίας μας. Ίσως πάρουμε πολύτιμα μαθήματα για να επιβιώσουμε στο "σήμερα" που μας επέβαλαν άλλοι, με το έτσι θέλω!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία!".
Το eikonoskopionews αφιερώνει στους μαθητές που σήμερα παρήλασαν περήφανα για να τιμήσουν των αγώνα των προγόνων μας το 1821, τα λόγια του "Γέρου του Μοριά" Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε μαθητές γυμνασίου στη Πνύκα (τα οποία καλό θα είναι να τα θυμόμαστε όλοι μας...) :" ....παιδια μου, Εἰς ἐσᾶς μένει νὰ ἰσάσετε καὶ νὰ στολίσετε τὸν τόπο, ὁποὺ ἡμεῖς ἐλευθερώσαμε· καί, διὰ νὰ γίνῃ τοῦτο, πρέπει νὰ ἔχετε ὡς θεμέλια της πολιτείας τὴν ὁμόνοια, τὴν θρησκεία, καὶ τὴν φρόνιμον ἐλευθερία...."

Χρόνια Πολλά!