eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

''ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ''

E-MAIL ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
''Ο σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος...''
Γράφει ο Αλχημιστής
Τώρα ο κύριος Δήμαρχος ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος δηλώνει αδυναμία να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Αποποιείται τις ευθύνες του και πετάει το μπαλάκι στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με την δημιουργία παράνομων χωματερών. Τους μεταβιβάζει απλόχερα και τις ποινικές ευθύνες και ποινικές διώξεις που θα επακολουθήσουν.

Για όλα αυτά, ο δήμαρχος δεν φέρει καμιά ευθύνη. Για όλα αυτά, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Δεν έχει σημασία ποιος. Ο δήμαρχος που κυβερνά, δεν φέρει καμιά ευθύνη. ’λλος ένας εξόφθαλμος βιασμός της λογικής. Έπλυνε τα χέρια του σαν υποδειγματικός Πόντιος Πιλάτος και βούλωσε τ’ αυτιά του με κερί.

Πιλάτος σύγχρονος που μπρος στην θέση πού κατέχει θυσιάζει τα πάντα. Προτιμά να κάνει αβαρίες παρά να διακινδυνεύσει την καρέκλα του, την τακτοποίηση του, το «βόλεμα» του.

Πιλάτος σύγχρονος που με όλους τα έχει καλά, ενώ κατά βάθος κανέναν δεν συμπαθεί εκτός του εαυτού του.

Πιλάτος σύγχρονος χωρίς προσανατολισμό, χωρίς τόλμη και γενναιότητα, χωρίς αρχές, χωρίς πρωτοβουλία. Μοιάζει με τον χαμαιλέοντα, πού με τόση ευκολία προσαρμόζεται ευθύς στο περιβάλλον.

Παίζει ένα διαρκές θέατρο . Τα πάντα μετέρχεται, τα πάντα μιμείται, τα πάντα υιοθετεί, αρκεί αυτός να μη θιγεί, να μην ενοχληθεί, να μη κινδυνεύσει.

Ό πρώτος εκείνος Πιλάτος της Ιερουσαλήμ ένιψε τότε τα χέρια του, νομίζοντας πώς έτσι ξεπλένει και την μεγάλη του ενοχή. Κάτι ήξερε ο Πόντιος Πιλάτος! Το πλύσιμο των χεριών απομακρύνει τύψεις και αμφιβολίες.

Δείχνει ότι όπως η καθαριότητα μπορεί να απαλείψει την ανάγκη κάποιου να δικαιολογήσει τις επιλογές του.

Κύριε δήμαρχε κατανοούμε την προσπάθεια που κάνετε σαν σύγχρονος πόντιος Πιλάτος προκειμένου να αποδείξετε ότι είστε άμοιρος ευθυνών για την  καταστροφή της Ερμιονίδας και ότι εμείς οι άλλοι είμαστε ελέφαντες, αλλά αργά ή γρήγορα θα παύσει η εξαπάτηση του κόσμου και θα έλθει η κατακραυγή του και η οργή του.

Ο αλχημιστής