eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

''Πρωταθλήτριες Αργολίδας-Κορινθίας οι "Χρυσές" Κορασίδες του Α.Ο. Κρανιδίου!

Φιέστα στο "Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη"
<<Τα κορίτσια του Μάκη Καπόγιαννη θριάμβευσαν επί του "Άρατου Κιάτου" με 49-27 και έφεραν το πρωτάθλημα στην Ερμιονίδα!
Μεγάλη εμφάνιση απο την αρχηγό του ΑΟΚ Μαρία Κακουριώτη>>

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Τα προγνωστικά ήταν εναντίον τους μιας και είχαν ηττηθεί στον....πρώτο τελικό στο κλειστό γυμναστήριο του Κιάτου (στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη) με σκορ 45-30 απο την ομώνυμη τοπική ομάδα.
Δεν ήθελαν απλά τη νίκη έστω και με....μισό καλάθι αλλά να πετύχουν μια πραγματική υπέρβαση:Να υπερκαλύψουν τη διαφορά των 15 πόντων του πρώτου αγώνα. Η αποστολή τους δύσκολη. Και όμως! Τα κατάφεραν και μάλιστα με το....παραπάνω αφού όχι μόνο υπερκάλυψαν την διαφορά αλλά την... εκτόξευσαν στους 22 πόντους θριαμβεύοντας επί ενός δυνατού συνόλου με καλές αθλήτριες όπως είναι ο Άρατος Κιάτου.
Οι "χρυσές" Κορασίδες του Μάκη Καπόγιαννη με μπροστάρισα την αρχηγό Μαρία Κακουριώτη που πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση -αντάξια του μπασκετικού της ταλέντου- σε ένα κατάμεστο "Γ.&Ε. Μπουρνάκη", επικράτησαν του Άρατου τον οποίο συνέτριψαν με 49-27 και αναδείχθηκαν πανάξια πρωταθλήτριες Αργολίδας-Κορινθίας για το 2012-13 (στην κατηγορία των Κορασίδων) εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί...προσεχώς!

Ο Αγώνας
Οι παίκτριες του Μάκη Καπόγιαννη, ξεκίνησαν το ματς με πολύ άγχος, και τίποτε δεν προμήνυε την.......... τελική τους-και κατά κράτος-επικράτηση αφού η ομάδα του Κιάτου δεν δυσκολεύτηκε να μείνει κοντά στο σκορ στο 1ο δεκάλεπτο που έληξε με 9-8 υπέρ του ΑΟΚ.
Όμως απο το....πρώτο δευτερόλεπτο του 2ου δεκαλέπτου, οι κορασίδες του ΑΟΚ (έχοντας την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων  τους που πίστεψαν στην ανατροπή και γέμισαν το κλειστό), μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένες να υπερβάλλουν εαυτούς και να αποδείξουν τις ικανότητές τους.
Με άμυνα που...."τσάκιζε κόκαλα" ο ΑΟΚ, ανάγκασε τις αντίπαλες παίκτριες είτε να κάνουν λάθη επί...λαθών είτε να επιχειρούν σουτ...απελπισίας απο μακρινή απόσταση και με πρώτα...βιολιά στην επίθεση τις Μαρία Κακουριώτη (17π), Ευ. Βλαχοπούλου (11π), Μαρία Δριβάλα (8π) και Φωτεινή Πουλή (8π), άρχισαν να παίρνουν "κεφάλι" στο σκορ με το ημίχρονο να κλείνει με διαφορά 9 πόντων υπέρ του Α.Ο. Κρανιδίου (22-13).
Ίδια και καλύτερη ήταν η εικόνα των αθλητριών του Α.Ο.Κρανιδίου και στο Β ημίχρονο. Εκπληκτική άμυνα, ανανέωση επιθέσεων με πολλά κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, πάθος και ψυχή μέσα στο παρκέ, ήταν τα "μυστικά" της ομάδας. Μυστικά που έδωσαν τη νίκη και χάρισαν το πρωτάθλημα!
Η διαφορά αυξανόταν συνεχώς και όταν στα μέσα της τρίτης περιόδου υπερκαλύφθηκαν οι 15 πόντοι του πρώτου αγώνα η ψυχολογία των παικτριών του Μάκη Καπόγιαννη ήταν στο...ζενίθ και το κλίμα στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης...εκρηκτικό!
Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Κιάτου προσπάθησε να αντιδράσει αλλά μάταια καθώς η Μαρία Κακουριώτη (όπως αναφέραμε και παραπάνω), έκανε ότι ήθελε πάνω στο παρκέ συμπαρασύροντας και τις συμπαίκτριες της.Με το ματς να λήγει με 49-27 υπέρ του ΑΟΚ.....
 
Η φιέστα...

Μόλις ακούστηκε η τελική κόρνα της γραμματείας έγινε ένας πραγματικός χαμός. Οι πρωταθλήτριες πλέον παίκτριες του ΑΟ Κρανιδίου έγιναν ένα "κουβάρι" και με δάκρυα χαράς και ευτυχίας αγκάλιαζαν η μια την άλλη με τον Προπονητή τους Μάκη Καπόγιαννη, τον Πρόεδρο της ομάδας Τάσο Τόκα,τα μέλη της διοίκησης, τους γονείς και τους φιλάθλους να....εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να στήνουν την δική τους ξεχωριστή φιέστα!
Μόλις οι πρωταθλήτριες κατάφεραν να...."δραπετεύσουν" απο το παρκέ, μετέτρεψαν τον χώρο των αποδυτηρίων σε....χώρο πάρτυ. Έτσι έπρεπε να γίνει! Είναι πια πρωταθλήτριες και το....γλέντησαν με την ψυχή τους. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε μας έκαναν να χαμογελάσουμε και να πανηγυρίσουμε μαζί τους. Να καμαρώσουμε που δικά μας ντόπια παιδιά, έγιναν κατακτήτριες τις κορυφής και χάρισαν ακόμα μια διάκριση στην Ερμιονίδα.

ΥΓ. Η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στις πρωταθλήτριες Κορασίδες του ΑΟ Κρανιδίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Εκεί θα γίνει ακόμη μια φιέστα!

ΥΓ2. Παίζει ανελλιπώς εδώ και χρόνια μπάσκετ στην ανδρική ομάδα του ΑΟ Κρανιδίου. Είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας μιας και αναδείχθηκε απο τα "σπλάχνα" του συλλόγου. Εκτός από τις πολλές νίκες και διακρίσεις που έχει γευτεί ως παίχτης, χθες πανηγύρισε το 2ο πρωτάθλημα ως προπονητής. Είχε προηγηθεί εκείνο των παγκορασίδων το 2011. Τι άλλο να προσθέσει κανείς για τον Μάκη Καπόγιαννη; όσα μπράβο κι αν του πούμε λίγα θα είναι!


Α.Ο Κρανιδίου (Μάκης Καπόγιαννης)
Κακουριώτη Π., Κακουριώτη Ν., Δορμπάρη Δημ., Ζαραφωνίτη Κασ. , Κόντου Αρχ., Δριβάλα Μ. (8π), Κακουριώτη Μ. (17 π), Βαλκάνη Αντ., Βλαχοπούλου Ευ. (11π), Μαργέτα Παν. (3π), Πουλή Φωτ. (8π), Σαράντου Αικ. (2π).

Διατητές του αγώνα: Καραλής Κ.και Κατζάβελου Μ. 

Τα δεκάλεπτα
1ο 9-8
2ο 13-5
3ο 10-4
4ο 17-10
Τελικό σκορ ΑΟ Κρανιδίου-Άρατος Κιάτου 49-27