eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''

<<Μόνο για απόψε - Φωτεινή Βελεσιώτου>>

Σήμερα αφιερώνει η Άννα απο Άγιο Θανάση ένα φοβερό τραγούδι που δεν είναι και τόσο γνωστό. Η μελωδία και η φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου σε ταξιδεύουν...Ένα ποιοτικό τραγούδι απ΄αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι αναγνώστες μας και τα ακούμε σχεδόν κάθε μέρα αποκλειστικά απ΄αυτή την μοναδική κ΄ πρωτότυπη στήλη του Εικοσκοπίου!
Ακολουθεί το σχόλιο της αναγνώστριας με τον καυστικό , αληθινό και πολλές φορές ιδιαίτερο τρόπο που έχουν μάθει πλέον όλοι οι αναγνώστες-τριες του Εικονοσκοπίου να θίγουν θέματα επικαιρότητας απο την περιοχή τους:

''Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο στην Ερμιόνη που αγάπησε μια φορά σε πολιτικό επίπεδο, που έζησε το όνειρο τόσο έντονα και κατάφερε να το φυλάξει βαθιά μες την καρδιά της.
Στην Ερμιόνη που υπομένει το παρόν , την μιζέρια , την κακομοιριά , την απάθεια , την απραξία , την κουτοπονηριά , την αναισθησία...τον σκοταδισμό!
Στην Ερμιόνη που στο μέλλον θα ξαναζωντανέψει όπως τότε και θ΄ανοίξει ξανά την καρδιά της , για να ξαναφέρει στους δημότες της την χαρά , το γέλιο , την πρόοδο , την ανάπτυξη , την ευημερία...
Όπως έκανε παλιά  με ενωμένα τα χέρια , χωρίς σκοταδισμούς , χωρίς <<βουλιμίες>> , χωρίς φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που ρημάζουν τις τσέπες των βιοπαλαιστών!
Η Ερμιόνη έχει μάθει να κάνει υπομονή , έχει μάθει πια να βλέπει τα όνειρα έγχρωμα, αλλά έχει μάθει κιόλας να βαράει και να ρίχνει το σταυρό εκεί που πρέπει και την ώρα που πρέπει!

Υ.Γ:Δώστε σ΄αυτον τον παπαράτσι, σ΄αυτό το ακοινώνητο λυγούρι, ένα τρεχαντήρι να πάει μέχρι την Μπίγα του Δοκού να δεί ποιός έρχεται απ΄τα τσελεβίνια...Άν δεν βρεί ποιός έρχεται απ΄τα τσελεβίνια πέστε του να προσέξει να μην του ρίξει ο άλλος καμιά <<ροχάλα>> και τον τρυπήσει!
Ξέρει αυτός ο ψαροblogger απ΄αυτά...είναι οι αλήθειες που στγμάτισαν την ζωή του στην στερία!''

Άννα απο Άγιο Θανάση

καλή σας ακρόαση και καλό Παρασκευο -Σαββατο- Κύριακο...


Μουσική Μιχάλης Νικολούδης - Στίχοι Μάγδα Παπαδάκη
Από το cd του Μιχάλη Νικολούδη με τίτλο - Γυναίκες - Ετος κυκλοφορίας 2006