eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

''Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών Πανεπιστημίου Harvard στο Δήμο Ερμιονίδας''

 Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη....απο την ιστοσελίδα του δήμου

 

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, εικοσιπέντε (25)μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard επισκέφθηκαν το Δήμο Ερμιονίδας. 

Οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από πανεπιστημιακούς......... καθηγητές καθώς και από την υπεύθυνη του παραρτήματος στην Ελλάδα του Πανεπιστημίου Harvard κ Μαρίνα Χειλίτση, ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με επίσκεψη στο σπήλαιο Φράγχθι. Στον αρχαιολογικό χώρο του σπηλαίου ξεναγήθηκαν από την καθηγήτρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Μπασιμακοπούλου Κατερίνα.

Μετά την παράθεση γεύματος στην Κοιλάδα οι φιλοξενούμενοι φοιτητές επισκέφθηκαν το Πορτοχέλι. Ακολούθησε επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου μας στο Κρανίδι και ξενάγησή τους στους χώρους του από τις εθελόντριες του Λαογραφικού. Οι φοιτητές και οι συνοδοί τους εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα του Λαϊκού Πολιτισμού καθώς και από την φιλοξενία των εθελοντριών του Λαογραφικού Μουσείου.

Το πρόγραμμα των φοιτητών έκλεισε με μια απογευματινή επίσκεψη στην Ερμιόνη.

Αναχωρώντας για το Ναύπλιο οι φοιτητές του Harvard και οι συνοδοί τους εξέφρασαν στον εκπρόσωπο του Δήμου Νίκο Παππά το θαυμασμό τους για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Ερμιονίδας καθώς και τις θερμές τους ευχαριστίες για την φιλοξενία τους.

Η περασμένη Πέμπτη ήταν μια μέρα ξεχωριστή για την προβολή του Δήμου μας, της ιστορίας του και της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια Γεωργίου Στ. Λιβανού για την παραχώρηση σκάφους για την μεταφορά των φοιτητών στο Σπήλαιο Φράγχθι, στην κ Μπασιμακοπούλου Κατερίνα για την ξενάγησή της καθώς και στις εθελόντριες του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Ερμιονίδας.


Νίκος Παππάς
Αντιπρόεδρος Νομικού Προσώπου
Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας
Δήμου Ερμιονίδας