eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

''Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδοπούλου και του Αναπληρωτή Κυβερνήτη κ. Liu Yun της Περιφέρειας Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.''


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Στα γραφεία της  Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση και υπογραφή Συμφώνου Φιλίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδοπούλου και του Αναπληρωτή Κυβερνήτη κ. Liu Yun της Περιφέρειας Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun συνοδευόταν από επιτελείο συνεργατών του. Η συμφωνία επισφράγισε το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από τις δύο πλευρές στις 15 Ιουλίου 2011.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αγροτικών προϊόντων και της ενέργειας.
Ο κ. Χειβιδόπουλος προσωπικά και εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη επεσήμανε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και από τις δύο χώρες καθώς και οι επισκέψεις με σκοπό τον τουρισμό και τη δημιουργία πολιτιστικών σχέσεων . Τόνισε το γεγονός ότι η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικό πάρκο τις Ελλάδας και κορυφαίο τουριστικό προορισμό και ότι διακρίνεται στον τομέα της αγροτικής παραγωγής λόγω των ειδικών γεωγραφικών και κλιματικών συνθηκών. Ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδας υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και την Ningxia ειδικότερα. Επίσης προσκάλεσε την αντιπροσωπία να παρευρεθεί στην επόμενη εμπορική και βιοτεχνική έκθεση που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Αργολίδας αλλά και να παραστεί στο Φεστιβάλ Επιδαύρου προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.
O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun εξέφρασε το θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία και διαπίστωσε, έχοντας επισκεφθεί τόσα μνημεία και μουσεία κατά το σύντομο διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας, ότι η Ελλάδα είναι κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού, κάτι που διδάσκονται στην Κίνα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. Αφού παρουσίασε συνοπτικά την παραγωγή και την οικονομία της Ningxia, μετάφερε το ενδιαφέρον της περιφέρειάς του για εμπορικές συναλλαγές αγροτικών προϊόντων με έμφαση στο λάδι και το κρασί. Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φιλία που επισφραγίστηκε με τη σημερινή συμφωνία θα αποδώσει σύντομα καρπούς.