eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

''ΑΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ''

''Επικίνδυνη κατασκευή στη μέση του δρόμου.''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Κατέβηκα για να ψηφίσω και διαπίστωσα το εξής κατασκευαστικό .....τερατούργημα:

Στη μέση του δρόμου ακριβώς έξω από την αυλόπορτα της πατρικής οικίας του Αντιδημάρχου Σταύρου περνάει ο αγωγός λυμάτων που...
.... εξυπηρετεί τα σπίτια μας. Γνωρίζουμε ότι τα λύματα του κάθε σπιτιού συγκεντρώνονται σε ένα μικρό φρεάτιο που βρίσκεται είτε μέσα στην αυλή του σπιτιού, είτε  ακριβώς απ’ έξω στα θεμέλιά του, και ο Δήμος αναλαμβάνει να συνδέσει το μικρό αυτό φρεάτιο με τον διερχόμενο αγωγό λυμάτων του δήμου υπογείως.
Κατά την σύνδεση λοιπόν της οικίας Μαρμαρινού (απέναντι από πατρική οικία Κούστα), το φρεάτιο κατασκευάσθηκε ακριβώς στη μέση του δρόμου. Το σκέπασμά του μετατοπιζόταν εύκολα, (το βρήκα αρκετά εκτός θέσεως) με κίνδυνο:
1.    Να πέσει μέσα άνθρωπος και να σπάσει το πόδι του.
2.    Να περάσει μηχανάκι ή ποδήλατο, να πατήσει το σκέπασμα και να πέσει η ρόδα μέσα.
3.    Να κλαπεί ή μετατοπιστεί το σκέπασμα με κίνδυνο άμεσο για όλους.
4.    Σίγουρα θα μυρίζει απαίσια.
5.    Όταν βρέχει τα νερά πλημμυρίζουν στο σημείο αυτό το δρόμο και θα μπαίνουν μέσα στον αγωγό λυμάτων μεταφέροντας μπάζια και πευκοβελόνες από το παρακείμενο πεύκο. Θα έχουμε φραξίματα.

Η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό γίνεται από τους υδραυλικούς του Δήμου, άρα δικό τους έργο είναι το επικίνδυνο φρεάτιο. Εκτός και αν πήρε την πρωτοβουλία ο επιβλέπον μηχανικός που ανακαίνισε την οικίαν και το κατασκεύασε μόνος του.
Σε κάθε περίπτωση είναι αντικανονική και επικίνδυνη κατασκευή για τους περαστικούς, επικίνδυνη και για το δίκτυο λυμάτων και εστία μόλυνσης και μυρουδιάς.
Φυσικά έχει καθημερινή άμεση αντίληψη ο Αντιδήμαρχος και φυσικά οι υδραυλικοί του Δήμου που κάνανε τη σύνδεση με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο και πρόχειρο τρόπο.

Παρακαλείται ο κύριος Αντιδήμαρχος και ιδιαίτερα ο κύριος Κριτσωτάκης που έχει μεγάλη ευαισθησία με αυτά τα θέματα να μεριμνήσουν, ώστε να μπαζωθεί και τσιμεντοστρωθεί το επικίνδυνο φρεάτιο και να μεταφερθεί στη σωστή του θέση. Άλλωστε εκεί που κατασκευάστηκε δεν έχει και κανένα νόημα.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Γκάτσος