eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

''Αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ ο ηλικιωμένος που κατηγορείται για εμπρησμό απο αμέλεια''

''Ελεύθερος ο ηλικιωμένος άνδρας που επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα στο Κρανίδι''
ρεπορταζ-επιμέλεια κειμένου:eikonoskopionews
Με Εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος ο ηλικιωμένος άνδρας που συνελήφθη απο τις αρχές εις βάρος του οποίου αποδίδονται οι κατηγορίες του εμπρησμού απο αμέλεια και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. 
Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος άνδρας επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα όμως λόγω του δυνατού αέρα η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να............ παραδοθούν στις φλόγες 10 στρέμματα δασικής έκτασης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος άνδρας ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία για το συμβάν και μάλιστα συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία τέθηκε τελικά υπό έλεγχο έπειτα απο σχεδόν 9 ώρες απο την εκδήλωση της (στις 12.30 το μεσημέρι).
Είναι το 2ο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα (είχε προκληθεί μικρότερης έκτασης πυρκαγιά στον κάμπο της Ερμιόνης και πάλι απο προσπάθεια καύσης ξερών χόρτων), και ως εκ τούτου κύκλοι της πυροσβεστικής να υπενθυμίζουν ότι έχει ξεκινήσει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος και ως εκ τούτου, για παρόμοια περιστατικά απαιτείτε ειδική άδεια η οποία και θα δίνετε σε έκτακτες και μόνο περιπτώσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επίτευξη του στόχου αυτού:
- Από αρχές Μαΐου έως το τέλος Οκτωβρίου δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
- Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
- Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
- Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
- Μην αφήνεται σκουπίδια στο δάσος, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
- Σεβασθείτε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
- Ποτέ μην σταθμεύετε το όχημα σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
- Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για την συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά. Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται. Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
-Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό, όσο και από κινητό τηλέφωνο.


eikonoskopionews