eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ακρόπολη χωρίς σκαλωσιές!


Τα... Μεγάλα Παναθήναια θα γιορτάσει τον φετινό Δεκαπενταύγουστο η Ακρόπολη. Ο ναός της Αθηνάς Νίκης θα έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που κατατέθηκαν στη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ήταν παρούσα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (σε αντίθεση με τους προκατόχους της που δεν πήγαν ούτε μία φορά). Εκεί έλαβε τη διαβεβαίωση πως μέχρι τα τέλη Ιουλίου η αναστήλωση θα έχει ολοκληρωθεί και μέχρι τα μέσα...



.... Αυγούστου θα έχει διαλυθεί και το εργοτάξιο.

Ενας ακόμη ναός, διαφορετικού περιεχομένου, θα αναστηλωθεί σύντομα. Πρόκειται για τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. «Το έργο είναι ώριμο και θα ενταχθεί από τα πρώτα στο ΕΣΠΑ», είπε η κ. Μενδώνη. Σημείωσε ταυτοχρόνως πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα αναστηλώσει μόνη τη Μητρόπολη των Αθηνών.

Παράπονα για την παρουσία δεκάδων ντίλερ ναρκωτικών απέναντι από τον Αγιο Κωνσταντίνο, έξω ακριβώς από το Εθνικό Θέατρο, δέχτηκε πάντως ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Δέχθηκε ότι το θέμα είναι πολύ μεγάλο και είπε πως χρειάζεται ειδική πολιτική για ολόκληρο το ιστορικό κέντρο.

Τέλος, το θερινό ωράριο των αρχαιολογικών μουσείων και χώρων θα ξεκινήσει την Πρωτομαγιά. Ηδη γίνονται οι απαραίτητες προκηρύξεις θέσεων για προσλήψεις φυλάκων.



Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν ο κ. Βούγιας και η κ. Μενδώνη, 800 νέα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, βλέποντας σε τέσσερις ομάδες την παράσταση «Τα παιδιά της πιάτσας». Οι πρώτοι δεν πήγαν και τόσο χαρούμενοι, αλλά πέρασαν εξαιρετικά, το είπαν στους επόμενους και αντί 600 οι ενδιαφερόμενοι έφτασαν, τελικά, τους 800.

Αν και οι μαθητές των σχολών αστυφυλάκων Βορείου Ελλάδος θυσίασαν ένα από τα ελάχιστα κενά απογεύματά τους, έμειναν απόλυτα ενθουσιασμένοι. Ο Σπύρος Βούγιας μίλησε χθες για την εμπειρία που έδωσε χαρά στα παιδιά, αλλά και στους ηθοποιούς.

Και η πρωτοβουλία επεκτάθηκε. Το υπουργείο Προστασίας πρότεινε και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποδέχθηκε, οι φοιτητές των σχολών της αστυνομίας, οι ένστολοι που ανήκουν στη δύναμή του (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί) και οι συνταξιούχοι, να μπορούν να επισκέπτονται χώρους πολιτισμού με μισό εισιτήριο, καθώς και ο συνοδός τους.



Ο πολιτισμός αποκτά με αυτή τη μέθοδο 130.000 νέους επισκέπτες.

Tο μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από την Πρωτομαγιά. Δεν θα απαιτείται έκδοση ειδικής κάρτας, αρκεί η επίδειξη της επαγγελματικής κάρτας στο ταμείο. Θα αφορά στα δημόσια μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους, στα κρατικά θέατρα, στα δημοτικά περιφερειακά, στα μέγαρα μουσικής κ.α.








ksipnistere.blogspot.com