eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


«Θέλω πρώτα απ’ όλα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία αυτή. Είναι σημαντικό ο Ελληνισμός να τιμά με κάθε τρόπο τους άνδρες και τις γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή και τη δράση τους στην υπεράσπιση των δικαίων του έθνους μας. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση όλων μας και ταυτόχρονα ένα μήνυμα παραδειγματισμού των επόμενων γενεών.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπήρξε πάνω απ’ όλα ένα αγνός πατριώτης. Ένα ηγέτης που διακρίθηκε για την ευθυκρισία του και την επιμονή του για την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού. Οραματιζόταν μια ενωμένη Κύπρο, όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα. Αγωνίστηκε για την επίτευξη συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, με βάση τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο και τον Ελληνισμό, οδήγησε......
...... τη χώρα του στην ΕΕ ως ισότιμο μέλος και χωρίς τα βαρίδια που θα συνεπαγόταν η υιοθέτηση του Σχεδίου Ανάν.

Έκτοτε, η διεθνής συγκυρία δεν υπήρξε καθόλου ευνοϊκή. Παρόλα αυτά, ο Τάσος Παπαδόπουλος διαχειρίστηκε με σύνεση, αποφασιστικότητα και διορατικότητα την κρίσιμη συγκυρία μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες για παραμερισμό των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οι αρχές που έθεσε ως πλαίσιο για την επανέναρξη των συνομιλιών, ότι δηλαδή μια νέα προσπάθεια για επίλυση θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, χωρίς επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, υιοθετήθηκαν ως αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του και αποτέλεσαν τον γνώμονα για τις σημερινές διαπραγματεύσεις.





Η τελική λύση στο Κυπριακό, θα φέρει και τη σφραγίδα του Προέδρου Παπαδόπουλου. Θα είναι το συλλογικό επίτευγμα γενιών Ελλήνων, στην Κύπρο και την Ελλάδα, που έμειναν σταθεροί στην υπεράσπιση του δικαίου. Που επεδίωξαν την ειρήνη, τη συνύπαρξη και τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων της Μεγαλονήσου, στη βάση όμως της δικαιοσύνης. Της μόνης προϋπόθεσης που μπορεί να εγγυηθεί ένα αισιόδοξο μέλλον για την Κύπρο.





Θέλω κλείνοντας, να σταθώ, σε μια πρωτοβουλία του Τάσσου Παπαδόπουλου με ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα. Με δική του απόφαση, η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλαβε αποκλειστικά με δική της δαπάνη την αποκατάσταση του πυρόπληκτου οικισμού της Αρτέμιδας, ύστερα από τις πυρκαγιές του 2007. Με τον τρόπο αυτό, διατράνωσε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα.





Η αναγεννημένη Αρτέμιδα, όπως και η σημερινή ονοματοδοσία, αλλά και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες τιμής στο πρόσωπο του αείμνηστου Προέδρου Παπαδόπουλου σε ολόκληρη την Ελλάδα και τη μαρτυρική Κύπρο, θα είναι για τις γενιές που έρχονται άσβεστα τεκμήρια της προσωπικότητάς και της σπουδαίας προσφοράς του εκλιπόντος στο Έθνος μας.»